Rykte: Röd Iphone 7 och 7 Plus kommer i mars

Apple planerar att lägga till en röd variant av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, och ge mer lagringsutrymme till Iphone SE.

Apple väntas hålla ett lanseringsevent i mars där den största uppmärksamheten kommer att tillägnas Ipad. Men även Iphone-familjen kommer få en del nyheter, enligt en rapport från Mac Otakara [Google-översatt]. Enligt sajtens källor kommer Apples flaggskeppsmobil #Iphone 7 och 7 Plus att lanseras i en ny färg, nämligen röd.

Det är oklart om denna utgåva av telefonen blir en del av kampanjen Product Red där en del av intäkterna går till kampen mot aids, men det verkar troligt. Apple har tidigare släppt flera röda varianter av sina produkter.

Rapporten uppger också att #Iphone SE kommer att få en variant med 128 gigabyte lagringsutrymme, som läggs till dagens alternativ på 16 eller 64 gigabyte.

Slutligen nämner rapporten att ett nytt armband till Apple Watch kan lanseras under eventet, vilket knappast skulle vara uppseendeveäckande. Det vore snarare förvånande om Apple bara släpper ett nytt Apple Watch-armband än ett flertal, som de vanligtvis gör.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Efter ett gäng billigare telefoner är det nu dags för HMD att släppa sitt första flaggskepp som bär namnet Nokia 8.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Enligt nya rapporter kommer Apple att spendera omkring åtta miljarder kronor på eget videomaterial till Apple Music. Upp till tio nya serier ska släppas till tjänsten det kommande året.

Instagram rullar ut en ny – fast gammal och välbeprövad – funktion, nämligen trådade kommentarer.