Rykte: Röd Iphone 7 och 7 Plus kommer i mars

Apple planerar att lägga till en röd variant av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, och ge mer lagringsutrymme till Iphone SE.

Apple väntas hålla ett lanseringsevent i mars där den största uppmärksamheten kommer att tillägnas Ipad. Men även Iphone-familjen kommer få en del nyheter, enligt en rapport från Mac Otakara [Google-översatt]. Enligt sajtens källor kommer Apples flaggskeppsmobil #Iphone 7 och 7 Plus att lanseras i en ny färg, nämligen röd.

Det är oklart om denna utgåva av telefonen blir en del av kampanjen Product Red där en del av intäkterna går till kampen mot aids, men det verkar troligt. Apple har tidigare släppt flera röda varianter av sina produkter.

Rapporten uppger också att #Iphone SE kommer att få en variant med 128 gigabyte lagringsutrymme, som läggs till dagens alternativ på 16 eller 64 gigabyte.

Slutligen nämner rapporten att ett nytt armband till Apple Watch kan lanseras under eventet, vilket knappast skulle vara uppseendeveäckande. Det vore snarare förvånande om Apple bara släpper ett nytt Apple Watch-armband än ett flertal, som de vanligtvis gör.

Appen Workflow är ett bra verktyg för att göra din Iphone mer kraftfull, och här är sju tips på praktiska arbetsflöden.

Samsung Galaxy S8 har imponerat på många sätt, men varken ansiktsavläsaren eller irisavläsaren skyddar mobilens innehåll på ett säkert sätt.

Apple och Nokia går från att strida om patent till ett affärssamarbete som ska gynna båda parterna.

Apples HR-chef Denise Young Smith har en ny roll, nämligen som ansvarig för inkludering och mångfald på företaget.

Utvecklingen på dator- och konsolplattformarna historiskt och i nutid granskas i en djupgående rapport.

Apple har sjösatt en webbsida som går igenom fördelarna med Iphone, i syfte att få Android-användare att byta plattform.