Rykte: Röd Iphone 7 och 7 Plus kommer i mars

Apple planerar att lägga till en röd variant av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, och ge mer lagringsutrymme till Iphone SE.

Apple väntas hålla ett lanseringsevent i mars där den största uppmärksamheten kommer att tillägnas Ipad. Men även Iphone-familjen kommer få en del nyheter, enligt en rapport från Mac Otakara [Google-översatt]. Enligt sajtens källor kommer Apples flaggskeppsmobil #Iphone 7 och 7 Plus att lanseras i en ny färg, nämligen röd.

Det är oklart om denna utgåva av telefonen blir en del av kampanjen Product Red där en del av intäkterna går till kampen mot aids, men det verkar troligt. Apple har tidigare släppt flera röda varianter av sina produkter.

Rapporten uppger också att #Iphone SE kommer att få en variant med 128 gigabyte lagringsutrymme, som läggs till dagens alternativ på 16 eller 64 gigabyte.

Slutligen nämner rapporten att ett nytt armband till Apple Watch kan lanseras under eventet, vilket knappast skulle vara uppseendeveäckande. Det vore snarare förvånande om Apple bara släpper ett nytt Apple Watch-armband än ett flertal, som de vanligtvis gör.

Gör telefonen till en livräddare

Skaffa dig ett medicinskt ID

IOS innehåller en enkel funktion som kan rädda ditt liv. Har du inte redan aktiverat och fyllt i ditt medicinska ID berättar vi hur du gör här.

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.