Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Iphone 8 får rad med virtuella knappar

Apples nästa telefon får inte bara en OLED-bildskärm utan också en rad med virtuella knappar på nederdelen samt bättre batteritid. Men priset går upp.

Rykten om årets Iphone-modell fortsätter att cirkulera, och mästeranalytikern #Ming-Chi Kuo har återigen skickat en prognos till sina kunder. Kuo upprepar uppgifterna att nästa Iphone (allmänt kallad #Iphone 8) kommer att få en OLED-bildskärm som täcker i princip hela framsidan. På så vis skulle telefonen få en fysisk storlek liknande dagens Iphone 7 men med en bildskärm på 5,8 tum i upplösningen 2 800 x 1 242 pixel istället för dagens 4,7 tum och 1 334 x 750 pixel.

I praktiken skulle därmed bildskärmen få ungefär samma storlek som dagens Iphone 7 Plus som har 5,5 tum. Kuo spår dock att den nedre delen av skärmen kommer att reserveras för en uppsättning virtuella knappar, så att den faktiska bildskärmsytan blir närmare 5,15 tum med upplösningen 2 436 x 1 126 pixel. De virtuella knapparna ersätter hemknappen och Touch ID-sensorn, men ska enligt Kuo också erbjuda "biometrisk teknologi". Detta kan innebära ansiktsigenkänning, något som andra rykten uppgett är på väg från #Apple rapporterar Macrumors.

På insidan väntas denna nya Iphone-modell också innehålla en ny design av moderkortet som ska ge plats åt ett större batteri. Kapaciteten ska bli jämförbar med dagens Iphone 7 Plus trots att storleken är närmare den vanliga Iphone 7. Priserna kommer dock att gå upp jämfört med dagens Iphone-sortiment, och Kuo väntar ett pris på runt 1 000 dollar vilket motsvarar ungefär 9 000 kronor exklusive moms.

Traditionella modeller blir kvar

En nya OLED-utrustad Iphone 8 blir Apples nya flaggskepp, men jämsides kommer också mer traditionella modeller bli kvar tror Ming-Chi Kuo. Dessa modeller blir också nya, men kommer att ha LCD-bildskärmar på 4,7 och 5,5 tum precis som dagens modeller. Det är oklart vilka nya funktioner dessa kommer att erbjuda, men Kuo har tidigare nämnt både en design i glas samt stöd för trådlös laddning.

Kuo spår att den nya Iphone 8 blir den populäraste modellen som kommer att driva försäljningen, och att Apple kan skeppa runt 100 miljoner Iphone-enheter under andra halvan av 2017. 60 procent av dessa kan bestå av den dyrare OLED-versionen. Som brukligt är för Apple väntas de nya Iphone-modellerna lanseras i september.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.