Tesla slår accelerationsrekord

Tesla SP100D är den snabbaste bilen när det gäller att accelerera från 0 till 60 miles per timme, ungefär 100 kilometer i timmen.

När den amerikanska webbplatsen Motortrend testade hur snabbt #Tesla Modell SP100D kan accelerera från noll till 60 mph, motsvarande cirka 100 kilometer per timme slog Teslas bil rekord. På 2,275507139 sekunder kom SP100D upp i nästan 100 km/h, vilket är bättre än alla tidigare bilar som någonsin testats av Motortrend. Tidigare har ingen bil lyckats komma under 2,3 sekunder. Tesla kommer snabbare upp i hastigheterna 30, 40, 50 och 60 mph (miles per hour) än någon annan bil.

När det gäller ännu högre hastigheter finns det dock bilar som är snabbare än Teslas bil. Ferrari LaFerrari når 70 mph en tiodels sekund snabbare än SP100D och Porsche 918 och McLaren P1 kör även om när det gäller att komma upp i 80 mph.

Kommentarer
23 svar

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.

Pokémon Go blir inte det sista spelet som låter dig leka med fantasirika kreatur i telefonen. Magikarp Jump är den senaste titeln till IOS och Android.

Den sänkta ljudnivån innebär att Spotify nu ligger på samma nivå som Tidal och Youtube, något som hyllas av ljudfantaster.

En ansökan från Apple till den amerikanska kommunikationsmyndigheten avslöjar att företaget börjat testköra mobila höghastighetsuppkopplingar.