Facebook lär användare om säkerhet

Facebook vill uppmuntra användare att läsa på om sekretess och säkerhet på nätet genom att göra sidan Sekretessgrunder mer lättillgänglig.

Den 28:e januari är det Data Privacy Day, eller Data Protection som dagen kallas i Europa. Dagen finns för att belysa och undervisa om säkerhet på nätet och hur du ska tänka kring vad och hur du delar och lagrar saker på nätet. #Facebook har valt att fira dagen genom att lansera en uppdaterad och mer tillgänglig version av deras sida Sekretessgrunder.

Sidan är mobilvänlig och baseras på feedback från användare. Facebook har även samarbetat med delstatsåklagare, experter på området och andra kunniga för att på bästa sätt kunna guida användarna kring hur Facebooks sekretess och säkerhet funkar.

Det ska även bli lättare att komma åt sidan. Om du utför vissa handlingar som exempelvis att ändrar från privat till offentlig delning när du ska dela ett inlägg kommer Facebook förslå att du går in på Sekretessgrunder för att se vad förändringen av betyder i praktiken.

Appen Workflow är ett bra verktyg för att göra din Iphone mer kraftfull, och här är sju tips på praktiska arbetsflöden.

Samsung Galaxy S8 har imponerat på många sätt, men varken ansiktsavläsaren eller irisavläsaren skyddar mobilens innehåll på ett säkert sätt.

Apple och Nokia går från att strida om patent till ett affärssamarbete som ska gynna båda parterna.

Apples HR-chef Denise Young Smith har en ny roll, nämligen som ansvarig för inkludering och mångfald på företaget.

Utvecklingen på dator- och konsolplattformarna historiskt och i nutid granskas i en djupgående rapport.

Apple har sjösatt en webbsida som går igenom fördelarna med Iphone, i syfte att få Android-användare att byta plattform.