Facebook lär användare om säkerhet

Facebook vill uppmuntra användare att läsa på om sekretess och säkerhet på nätet genom att göra sidan Sekretessgrunder mer lättillgänglig.

Den 28:e januari är det Data Privacy Day, eller Data Protection som dagen kallas i Europa. Dagen finns för att belysa och undervisa om säkerhet på nätet och hur du ska tänka kring vad och hur du delar och lagrar saker på nätet. #Facebook har valt att fira dagen genom att lansera en uppdaterad och mer tillgänglig version av deras sida Sekretessgrunder.

Sidan är mobilvänlig och baseras på feedback från användare. Facebook har även samarbetat med delstatsåklagare, experter på området och andra kunniga för att på bästa sätt kunna guida användarna kring hur Facebooks sekretess och säkerhet funkar.

Det ska även bli lättare att komma åt sidan. Om du utför vissa handlingar som exempelvis att ändrar från privat till offentlig delning när du ska dela ett inlägg kommer Facebook förslå att du går in på Sekretessgrunder för att se vad förändringen av betyder i praktiken.

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!