Facebook lär användare om säkerhet

Facebook vill uppmuntra användare att läsa på om sekretess och säkerhet på nätet genom att göra sidan Sekretessgrunder mer lättillgänglig.

Den 28:e januari är det Data Privacy Day, eller Data Protection som dagen kallas i Europa. Dagen finns för att belysa och undervisa om säkerhet på nätet och hur du ska tänka kring vad och hur du delar och lagrar saker på nätet. #Facebook har valt att fira dagen genom att lansera en uppdaterad och mer tillgänglig version av deras sida Sekretessgrunder.

Sidan är mobilvänlig och baseras på feedback från användare. Facebook har även samarbetat med delstatsåklagare, experter på området och andra kunniga för att på bästa sätt kunna guida användarna kring hur Facebooks sekretess och säkerhet funkar.

Det ska även bli lättare att komma åt sidan. Om du utför vissa handlingar som exempelvis att ändrar från privat till offentlig delning när du ska dela ett inlägg kommer Facebook förslå att du går in på Sekretessgrunder för att se vad förändringen av betyder i praktiken.

Gör telefonen till en livräddare

Skaffa dig ett medicinskt ID

IOS innehåller en enkel funktion som kan rädda ditt liv. Har du inte redan aktiverat och fyllt i ditt medicinska ID berättar vi hur du gör här.

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.