Facebook lär användare om säkerhet

Facebook vill uppmuntra användare att läsa på om sekretess och säkerhet på nätet genom att göra sidan Sekretessgrunder mer lättillgänglig.

Den 28:e januari är det Data Privacy Day, eller Data Protection som dagen kallas i Europa. Dagen finns för att belysa och undervisa om säkerhet på nätet och hur du ska tänka kring vad och hur du delar och lagrar saker på nätet. #Facebook har valt att fira dagen genom att lansera en uppdaterad och mer tillgänglig version av deras sida Sekretessgrunder.

Sidan är mobilvänlig och baseras på feedback från användare. Facebook har även samarbetat med delstatsåklagare, experter på området och andra kunniga för att på bästa sätt kunna guida användarna kring hur Facebooks sekretess och säkerhet funkar.

Det ska även bli lättare att komma åt sidan. Om du utför vissa handlingar som exempelvis att ändrar från privat till offentlig delning när du ska dela ett inlägg kommer Facebook förslå att du går in på Sekretessgrunder för att se vad förändringen av betyder i praktiken.

Enligt källor bland telefonoperatörerna kan Apple presentera sina nästa Iphone-modeller vid ett event den 12 september.

Under ett live-event i New York presenterar nu Samsung den nya flaggskeppstelefonen Galaxy Note 8.

Samsungs smarta röstassistent Bixby har tidigare endast funnits i USA och Sydkorea, men nu rullas den ut till 200 länder inklusive Sverige.

Säkerhetskopieringstjänsten Crashplan för hemanvändare tas bort. Code42 lämnar konsumentmarknaden och satsar istället på företagsanvändare.

Under kvällens Samsung Unpacked-event är det mer eller mindre givet att Galaxy Note 8 kommer presenteras.

Nu är Adobes fototävlingen som löpt under sommaren avgjord och de bästa bidragen kan ses med hjälp av förstärkt verklighet i Kungsträdgården i Stockholm.