Bättre resultat än väntat för Samsung

Samsung rapporterar resultaten från fjärde kvartalet 2016. Det har gått över förväntan mycket tack varje försäljningen av processorer.

Många kanske väntade sig ett rekordlågt resultat från Samsungs kvartalsrapport med tanke på den ytterst kostsamma härvan med Galaxy Note 7. Nu visar Samsungs kvartalsrapport för fjärde kvartalet på ett något större rörelseresultat än väntat.

Enligt rapporten hade Samsung en vinst på nästan 70 miljarder kronor under oktober till december förra året. Det är 50 procent högre än motsvarande kvartal året innan och det är den högsta vinsten på tre år för företaget.

#Samsung menar att det gick oväntat bra för företaget trots Note 7 på grund av en väldigt stark höst för processor-försäljningen. Med en vinst på över 37,5 miljarder kronor ökade försäljningen av processorer med 77 procent jämfört med samma period från föregående år.

Det var även ett bra kvartal för Samsungs OLED-skärmar och stora UHD-paneler. Samsung medger även att siffrorna från kvartalet gynnas av att valutakursen för sydkoreanska won varit låg.

Det gick inte heller särskilt dåligt för Samsungs mobilavdelning eftersom försäljningen av Samsung Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge varit stabil. Företagets budgetmodeller har också sålt bra.

Målen för 2017 enligt Samsung är att lansera flaggskeppen Galaxy S8 och Note 8 samt att föra in funktioner och finesser från sitt premiumsegment till budgetmodellerna. Samsung räknar med att se ett dropp i intäkter under nästa kvartal, fram till att de nya flaggskeppen lanseras.

Kommentarer
7 svar

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.