Bättre resultat än väntat för Samsung

Samsung rapporterar resultaten från fjärde kvartalet 2016. Det har gått över förväntan mycket tack varje försäljningen av processorer.

Många kanske väntade sig ett rekordlågt resultat från Samsungs kvartalsrapport med tanke på den ytterst kostsamma härvan med Galaxy Note 7. Nu visar Samsungs kvartalsrapport för fjärde kvartalet på ett något större rörelseresultat än väntat.

Enligt rapporten hade Samsung en vinst på nästan 70 miljarder kronor under oktober till december förra året. Det är 50 procent högre än motsvarande kvartal året innan och det är den högsta vinsten på tre år för företaget.

#Samsung menar att det gick oväntat bra för företaget trots Note 7 på grund av en väldigt stark höst för processor-försäljningen. Med en vinst på över 37,5 miljarder kronor ökade försäljningen av processorer med 77 procent jämfört med samma period från föregående år.

Det var även ett bra kvartal för Samsungs OLED-skärmar och stora UHD-paneler. Samsung medger även att siffrorna från kvartalet gynnas av att valutakursen för sydkoreanska won varit låg.

Det gick inte heller särskilt dåligt för Samsungs mobilavdelning eftersom försäljningen av Samsung Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge varit stabil. Företagets budgetmodeller har också sålt bra.

Målen för 2017 enligt Samsung är att lansera flaggskeppen Galaxy S8 och Note 8 samt att föra in funktioner och finesser från sitt premiumsegment till budgetmodellerna. Samsung räknar med att se ett dropp i intäkter under nästa kvartal, fram till att de nya flaggskeppen lanseras.

Kommentarer
7 svar

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!