Bättre resultat än väntat för Samsung

Samsung rapporterar resultaten från fjärde kvartalet 2016. Det har gått över förväntan mycket tack varje försäljningen av processorer.

Många kanske väntade sig ett rekordlågt resultat från Samsungs kvartalsrapport med tanke på den ytterst kostsamma härvan med Galaxy Note 7. Nu visar Samsungs kvartalsrapport för fjärde kvartalet på ett något större rörelseresultat än väntat.

Enligt rapporten hade Samsung en vinst på nästan 70 miljarder kronor under oktober till december förra året. Det är 50 procent högre än motsvarande kvartal året innan och det är den högsta vinsten på tre år för företaget.

#Samsung menar att det gick oväntat bra för företaget trots Note 7 på grund av en väldigt stark höst för processor-försäljningen. Med en vinst på över 37,5 miljarder kronor ökade försäljningen av processorer med 77 procent jämfört med samma period från föregående år.

Det var även ett bra kvartal för Samsungs OLED-skärmar och stora UHD-paneler. Samsung medger även att siffrorna från kvartalet gynnas av att valutakursen för sydkoreanska won varit låg.

Det gick inte heller särskilt dåligt för Samsungs mobilavdelning eftersom försäljningen av Samsung Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge varit stabil. Företagets budgetmodeller har också sålt bra.

Målen för 2017 enligt Samsung är att lansera flaggskeppen Galaxy S8 och Note 8 samt att föra in funktioner och finesser från sitt premiumsegment till budgetmodellerna. Samsung räknar med att se ett dropp i intäkter under nästa kvartal, fram till att de nya flaggskeppen lanseras.

Kommentarer
7 svar

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.