Bättre resultat än väntat för Samsung

Samsung rapporterar resultaten från fjärde kvartalet 2016. Det har gått över förväntan mycket tack varje försäljningen av processorer.

Många kanske väntade sig ett rekordlågt resultat från Samsungs kvartalsrapport med tanke på den ytterst kostsamma härvan med Galaxy Note 7. Nu visar Samsungs kvartalsrapport för fjärde kvartalet på ett något större rörelseresultat än väntat.

Enligt rapporten hade Samsung en vinst på nästan 70 miljarder kronor under oktober till december förra året. Det är 50 procent högre än motsvarande kvartal året innan och det är den högsta vinsten på tre år för företaget.

#Samsung menar att det gick oväntat bra för företaget trots Note 7 på grund av en väldigt stark höst för processor-försäljningen. Med en vinst på över 37,5 miljarder kronor ökade försäljningen av processorer med 77 procent jämfört med samma period från föregående år.

Det var även ett bra kvartal för Samsungs OLED-skärmar och stora UHD-paneler. Samsung medger även att siffrorna från kvartalet gynnas av att valutakursen för sydkoreanska won varit låg.

Det gick inte heller särskilt dåligt för Samsungs mobilavdelning eftersom försäljningen av Samsung Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge varit stabil. Företagets budgetmodeller har också sålt bra.

Målen för 2017 enligt Samsung är att lansera flaggskeppen Galaxy S8 och Note 8 samt att föra in funktioner och finesser från sitt premiumsegment till budgetmodellerna. Samsung räknar med att se ett dropp i intäkter under nästa kvartal, fram till att de nya flaggskeppen lanseras.

Kommentarer
7 svar

Apple motsätter sig Trumps beslut att återkalla stöd för transpersoner i amerikanska skolor.

Ännu ett spel baserat på den tecknade tv-serien Futurama är på gång för mobiler, och enligt seriens skapare Matt Groening kan även några nya avsnitt medfölja.

Samsungs nya mobilprocessor Exynos 9 Series 8895 utlovar hög prestanda med kapacitet för virtuell verklighet och avancerad 3D-grafik.

Företaget Colorwear erbjuder sig att efterbehandla Airpods i upp till 58 olika nyanser.

Sent förra året köpte Fitbit den omtyckta tillverkaren Pebble, och lade ner dess produktion av smarta klockor. Nu avslöjas köpesumman.

Samsungs nya mobiltelefon Galaxy S8 Plus får stöd för trådlös laddning, innehåller bland annat ögonskanner och blir damm- och vattentålig enligt läckta specifikationer.