Rödhårig emoji kan bli verklighet

Unicode-kommittén ska träffa Apple nästa vecka för att diskutera den rödhårige emoji-symbolens vara eller icke vara.

För nästan precis två år sedan startades en namninsamling av Emma Kelly som driver webbplatsen Ginger Parrots för att uppmana Apple att införa rödhåriga emoji-figurer. Hon skrev då att:

"Det finns en symbol för varje månfas, och två olika fårliknande karaktärer, men inte en enda rödhårig. [..] Naturliga rödhåriga utgör visserligen bara två procent av världens befolkning, men det motsvarar 138 000 000 Iphones.”’

Det har inte tillkommit några rödhåriga emoji-figurer sedan dess men nu rapporterar Apple Insider att Kommittén för Unicode-standarden ska träffa Apple nästa vecka för att prata om möjligheterna att lägga till en rödhårig emoji-variant.

Under de tre senaste månaderna har ett av de absolut vanligaste klagomålen till kommittén varit avsaknaden av en rödhårig #emoji. De har samlat förslagen på hur de skulle kunna gå tillväga för att införa den rödhårige symbolen. Ett av sätten som nämns är att skapa en helt ny emoji med rött hår eller att göra en liknande lösning som för de olika hudfärgerna.

Nästa version av Unicode är bara månader från att lanseras så det återstår att se om en rödhårig emoji hinner tas fram tills dess. Troligtvis kommer det dröja ända till nästa års uppdatering.

Kommentarer
7 svar

Nu finns Googles Kalender att ladda ner till Ipad. Appen är optimerad för den större arbetsytan men liknar på många sätt Iphone-versionen.

Ny statistik från analysföretaget Verto visar att Apple Music är tjänsten med flest unika lyssnare under februari, medan Youtube Music har högst andel engagerade användare.

Fulkultur är tillbaka, och nu handlar det om hemska monster och farliga bestar. Eller kanske missförstådda och annorlunda individer?

Med basstationen Connect Home vill Samsung ge kontroll över det smarta hemmet, även för den som inte är hemma.

Med tillbehöret Samsung Dex förvandlas mobilen Galaxy S8 till en stationär dator.

Under sitt Unpacked-event presenterar Samsung en ny version av kameran Gear 360, med 4K-upplösning och livesändning.