Rödhårig emoji kan bli verklighet

Unicode-kommittén ska träffa Apple nästa vecka för att diskutera den rödhårige emoji-symbolens vara eller icke vara.

För nästan precis två år sedan startades en namninsamling av Emma Kelly som driver webbplatsen Ginger Parrots för att uppmana Apple att införa rödhåriga emoji-figurer. Hon skrev då att:

"Det finns en symbol för varje månfas, och två olika fårliknande karaktärer, men inte en enda rödhårig. [..] Naturliga rödhåriga utgör visserligen bara två procent av världens befolkning, men det motsvarar 138 000 000 Iphones.”’

Det har inte tillkommit några rödhåriga emoji-figurer sedan dess men nu rapporterar Apple Insider att Kommittén för Unicode-standarden ska träffa Apple nästa vecka för att prata om möjligheterna att lägga till en rödhårig emoji-variant.

Under de tre senaste månaderna har ett av de absolut vanligaste klagomålen till kommittén varit avsaknaden av en rödhårig #emoji. De har samlat förslagen på hur de skulle kunna gå tillväga för att införa den rödhårige symbolen. Ett av sätten som nämns är att skapa en helt ny emoji med rött hår eller att göra en liknande lösning som för de olika hudfärgerna.

Nästa version av Unicode är bara månader från att lanseras så det återstår att se om en rödhårig emoji hinner tas fram tills dess. Troligtvis kommer det dröja ända till nästa års uppdatering.

Kommentarer
7 svar

En indisk talesperson för Samsung säger att företaget inte kommer sälja modifierade Galaxy Note 7 i Indien.

Läckta bilder på vad som tros vara den kommande Samsung Galaxy S8-mobilen indikerar att Samsung kommer dumpa den fysiska hemknappen.

Nya rykten från analysföretaget Trend Force spår att Apple kommer lansera en premiummodell av Iphone med OLED-skärm men utan välvd kant.

Mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona närmar sig med stormsteg. 99mac kommer vara på plats och vill veta vad ni läsare vill se mer av.

Nästa version av Samsungs Gear VR kan presenteras samtidigt som Galaxy S8. Den nya modellen kommer bland annat få en dedikerad kontroll.

Apple planerar att lägga till en röd variant av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, och ge mer lagringsutrymme till Iphone SE.