Rödhårig emoji kan bli verklighet

Unicode-kommittén ska träffa Apple nästa vecka för att diskutera den rödhårige emoji-symbolens vara eller icke vara.

För nästan precis två år sedan startades en namninsamling av Emma Kelly som driver webbplatsen Ginger Parrots för att uppmana Apple att införa rödhåriga emoji-figurer. Hon skrev då att:

"Det finns en symbol för varje månfas, och två olika fårliknande karaktärer, men inte en enda rödhårig. [..] Naturliga rödhåriga utgör visserligen bara två procent av världens befolkning, men det motsvarar 138 000 000 Iphones.”’

Det har inte tillkommit några rödhåriga emoji-figurer sedan dess men nu rapporterar Apple Insider att Kommittén för Unicode-standarden ska träffa Apple nästa vecka för att prata om möjligheterna att lägga till en rödhårig emoji-variant.

Under de tre senaste månaderna har ett av de absolut vanligaste klagomålen till kommittén varit avsaknaden av en rödhårig #emoji. De har samlat förslagen på hur de skulle kunna gå tillväga för att införa den rödhårige symbolen. Ett av sätten som nämns är att skapa en helt ny emoji med rött hår eller att göra en liknande lösning som för de olika hudfärgerna.

Nästa version av Unicode är bara månader från att lanseras så det återstår att se om en rödhårig emoji hinner tas fram tills dess. Troligtvis kommer det dröja ända till nästa års uppdatering.

Kommentarer
7 svar

Appen Workflow är ett bra verktyg för att göra din Iphone mer kraftfull, och här är sju tips på praktiska arbetsflöden.

Samsung Galaxy S8 har imponerat på många sätt, men varken ansiktsavläsaren eller irisavläsaren skyddar mobilens innehåll på ett säkert sätt.

Apple och Nokia går från att strida om patent till ett affärssamarbete som ska gynna båda parterna.

Apples HR-chef Denise Young Smith har en ny roll, nämligen som ansvarig för inkludering och mångfald på företaget.

Utvecklingen på dator- och konsolplattformarna historiskt och i nutid granskas i en djupgående rapport.

Apple har sjösatt en webbsida som går igenom fördelarna med Iphone, i syfte att få Android-användare att byta plattform.