Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rödhårig emoji kan bli verklighet

Unicode-kommittén ska träffa Apple nästa vecka för att diskutera den rödhårige emoji-symbolens vara eller icke vara.

För nästan precis två år sedan startades en namninsamling av Emma Kelly som driver webbplatsen Ginger Parrots för att uppmana Apple att införa rödhåriga emoji-figurer. Hon skrev då att:

"Det finns en symbol för varje månfas, och två olika fårliknande karaktärer, men inte en enda rödhårig. [..] Naturliga rödhåriga utgör visserligen bara två procent av världens befolkning, men det motsvarar 138 000 000 Iphones.”’

Det har inte tillkommit några rödhåriga emoji-figurer sedan dess men nu rapporterar Apple Insider att Kommittén för Unicode-standarden ska träffa Apple nästa vecka för att prata om möjligheterna att lägga till en rödhårig emoji-variant.

Under de tre senaste månaderna har ett av de absolut vanligaste klagomålen till kommittén varit avsaknaden av en rödhårig #emoji. De har samlat förslagen på hur de skulle kunna gå tillväga för att införa den rödhårige symbolen. Ett av sätten som nämns är att skapa en helt ny emoji med rött hår eller att göra en liknande lösning som för de olika hudfärgerna.

Nästa version av Unicode är bara månader från att lanseras så det återstår att se om en rödhårig emoji hinner tas fram tills dess. Troligtvis kommer det dröja ända till nästa års uppdatering.

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.