Rödhårig emoji kan bli verklighet

Unicode-kommittén ska träffa Apple nästa vecka för att diskutera den rödhårige emoji-symbolens vara eller icke vara.

För nästan precis två år sedan startades en namninsamling av Emma Kelly som driver webbplatsen Ginger Parrots för att uppmana Apple att införa rödhåriga emoji-figurer. Hon skrev då att:

"Det finns en symbol för varje månfas, och två olika fårliknande karaktärer, men inte en enda rödhårig. [..] Naturliga rödhåriga utgör visserligen bara två procent av världens befolkning, men det motsvarar 138 000 000 Iphones.”’

Det har inte tillkommit några rödhåriga emoji-figurer sedan dess men nu rapporterar Apple Insider att Kommittén för Unicode-standarden ska träffa Apple nästa vecka för att prata om möjligheterna att lägga till en rödhårig emoji-variant.

Under de tre senaste månaderna har ett av de absolut vanligaste klagomålen till kommittén varit avsaknaden av en rödhårig #emoji. De har samlat förslagen på hur de skulle kunna gå tillväga för att införa den rödhårige symbolen. Ett av sätten som nämns är att skapa en helt ny emoji med rött hår eller att göra en liknande lösning som för de olika hudfärgerna.

Nästa version av Unicode är bara månader från att lanseras så det återstår att se om en rödhårig emoji hinner tas fram tills dess. Troligtvis kommer det dröja ända till nästa års uppdatering.

Kommentarer
7 svar
Gör telefonen till en livräddare

Skaffa dig ett medicinskt ID

IOS innehåller en enkel funktion som kan rädda ditt liv. Har du inte redan aktiverat och fyllt i ditt medicinska ID berättar vi hur du gör här.

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.