LG bjuder in till event 26 februari

LG håller event dagen innan mobilmässan Mobile World Congress, och spås visa upp sitt nya flaggskepp LG G6.

Det är snart dags för årets stora mobilmässa #Mobile World Congress i Barcelona. Apple deltar i vanlig ordning inte, men det gör däremot de flesta andra av de stora tillverkarna, och nu har LG skickat ut inbjudningar till ett lanseringsevent dagen innan mässan börjar.

LG ger inte många detaljer i själva inbjudan, men det troliga är att företagets nästa flaggskeppsmobil #LG G6 kommer att presenteras. En del information är redan känd om den nya mobilen, så som att den inte kommer ha stöd för modulära tillbehör som föregångaren G5 hade. Detta rapporterar Wall Street Journal.

#LG har också avslöjat att G6 kommer att få en bildskärm på 5,7 tum med en aspektratio på 18:9 (eller 2:1). Det ger en bildskärm som är något högre än det vanliga 16:9, rapporterar Engadget.

Apple motsätter sig Trumps beslut att återkalla stöd för transpersoner i amerikanska skolor.

Ännu ett spel baserat på den tecknade tv-serien Futurama är på gång för mobiler, och enligt seriens skapare Matt Groening kan även några nya avsnitt medfölja.

Samsungs nya mobilprocessor Exynos 9 Series 8895 utlovar hög prestanda med kapacitet för virtuell verklighet och avancerad 3D-grafik.

Företaget Colorwear erbjuder sig att efterbehandla Airpods i upp till 58 olika nyanser.

Sent förra året köpte Fitbit den omtyckta tillverkaren Pebble, och lade ner dess produktion av smarta klockor. Nu avslöjas köpesumman.

Samsungs nya mobiltelefon Galaxy S8 Plus får stöd för trådlös laddning, innehåller bland annat ögonskanner och blir damm- och vattentålig enligt läckta specifikationer.