LG bjuder in till event 26 februari

LG håller event dagen innan mobilmässan Mobile World Congress, och spås visa upp sitt nya flaggskepp LG G6.

Det är snart dags för årets stora mobilmässa #Mobile World Congress i Barcelona. Apple deltar i vanlig ordning inte, men det gör däremot de flesta andra av de stora tillverkarna, och nu har LG skickat ut inbjudningar till ett lanseringsevent dagen innan mässan börjar.

LG ger inte många detaljer i själva inbjudan, men det troliga är att företagets nästa flaggskeppsmobil #LG G6 kommer att presenteras. En del information är redan känd om den nya mobilen, så som att den inte kommer ha stöd för modulära tillbehör som föregångaren G5 hade. Detta rapporterar Wall Street Journal.

#LG har också avslöjat att G6 kommer att få en bildskärm på 5,7 tum med en aspektratio på 18:9 (eller 2:1). Det ger en bildskärm som är något högre än det vanliga 16:9, rapporterar Engadget.

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.