LG bjuder in till event 26 februari

LG håller event dagen innan mobilmässan Mobile World Congress, och spås visa upp sitt nya flaggskepp LG G6.

Det är snart dags för årets stora mobilmässa #Mobile World Congress i Barcelona. Apple deltar i vanlig ordning inte, men det gör däremot de flesta andra av de stora tillverkarna, och nu har LG skickat ut inbjudningar till ett lanseringsevent dagen innan mässan börjar.

LG ger inte många detaljer i själva inbjudan, men det troliga är att företagets nästa flaggskeppsmobil #LG G6 kommer att presenteras. En del information är redan känd om den nya mobilen, så som att den inte kommer ha stöd för modulära tillbehör som föregångaren G5 hade. Detta rapporterar Wall Street Journal.

#LG har också avslöjat att G6 kommer att få en bildskärm på 5,7 tum med en aspektratio på 18:9 (eller 2:1). Det ger en bildskärm som är något högre än det vanliga 16:9, rapporterar Engadget.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.