LG bjuder in till event 26 februari

LG håller event dagen innan mobilmässan Mobile World Congress, och spås visa upp sitt nya flaggskepp LG G6.

Det är snart dags för årets stora mobilmässa #Mobile World Congress i Barcelona. Apple deltar i vanlig ordning inte, men det gör däremot de flesta andra av de stora tillverkarna, och nu har LG skickat ut inbjudningar till ett lanseringsevent dagen innan mässan börjar.

LG ger inte många detaljer i själva inbjudan, men det troliga är att företagets nästa flaggskeppsmobil #LG G6 kommer att presenteras. En del information är redan känd om den nya mobilen, så som att den inte kommer ha stöd för modulära tillbehör som föregångaren G5 hade. Detta rapporterar Wall Street Journal.

#LG har också avslöjat att G6 kommer att få en bildskärm på 5,7 tum med en aspektratio på 18:9 (eller 2:1). Det ger en bildskärm som är något högre än det vanliga 16:9, rapporterar Engadget.

I en ny kortfilm får vi se hur Dwayne "The Rock" Johnson får ihop livet med hjälp av Apples röstassistent Siri.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!