LG bjuder in till event 26 februari

LG håller event dagen innan mobilmässan Mobile World Congress, och spås visa upp sitt nya flaggskepp LG G6.

Det är snart dags för årets stora mobilmässa #Mobile World Congress i Barcelona. Apple deltar i vanlig ordning inte, men det gör däremot de flesta andra av de stora tillverkarna, och nu har LG skickat ut inbjudningar till ett lanseringsevent dagen innan mässan börjar.

LG ger inte många detaljer i själva inbjudan, men det troliga är att företagets nästa flaggskeppsmobil #LG G6 kommer att presenteras. En del information är redan känd om den nya mobilen, så som att den inte kommer ha stöd för modulära tillbehör som föregångaren G5 hade. Detta rapporterar Wall Street Journal.

#LG har också avslöjat att G6 kommer att få en bildskärm på 5,7 tum med en aspektratio på 18:9 (eller 2:1). Det ger en bildskärm som är något högre än det vanliga 16:9, rapporterar Engadget.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!

Apple har släppt uppdateringen IOS 10.3 till sitt mobila operativsystem, med nya funktioner och det nya filsystemet APFS.

Tack till Cancerman för detta #nyhetstips!

Samsungs ARM-baserade systemkrets Exynos används nästan uteslutande i företagets egna mobiler, vilket nu visar sig bero på ett gammalt avtal.