Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bamse ska lära barn om källkritik

Bamse ska hjälpa barn att vara källkritiska på nätet i kommande nummer.

Ett hett ämne under förra året var #källkritik och vikten av inte tro blint på allt som skrivs på nätet. Bamse har genom åren blivit känd för att ta upp rättvisefrågor såsom mobbning, rasism, aga, funktionsvariationer, droger och jämställdhet för barn. Nu ska #Bamse hjälpa barn att navigera i den digitala världen. I ett kommande nummer av Bamse ska läsarna och Lille Skutt få lära sig att inte tro på allt på nätet, rapporterar Kulturnyheterna.

Berättelsen börjar med att Lille Skutt ser ett monster i skogen. Han berättar om monstret för alla han träffar och historien sprids snabbt. Journalisten tillika Lille Skutts fru börjar undersöka påståendena istället för att blint tro på dem.

Idén till historien togs fram av Elza Dunkels som forskar och föreläser om barn och internet tillsammans med illustratören Adam Blomberg och Susanne Adolfsson som skrivit manus. Chefredaktören Charlotta Borelius säger till TT att:

– Med tanke på hur vår mediekonsumtion ser ut i dag så måste man vara källkritisk och man behöver lära sig det här i en tidig ålder.

Bamse kommer fortsätta med den moderna tematiken i nummer framöver som kommer handla om ryktesspridning och att bli oskyldigt anklagad.

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.