Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apple Music får första TV-programmen i år

För att möta konkurrensen kommer Apple Music att satsa på mer än bara musik, säger Jimmy Iovine. Redan i år ryktas de första orginalprogrammen få premiär.

Det har tidigare gått rykten om att #Apple börjat intressera sig för att inte bara distribuera innehåll via Itunes och Apple Music, utan även skapa innehåll själva. Förra året köpte Apple rättigheterna till inslaget Carpool Karaoke som ska bli en del av musiktjänsten Apple Music. Det har också tillkännagjorts att hiphop-profilen Dr. Dre ska producera en TV-serie, och Apple ligger bakom den kommande reality-serien Planet of the Apps. Dessutom har Apple Music producerat en dokumentärfilm om trummaskinen Roland TR-808, som går att se för prenumeranter.

Enligt en rapport från WSJ kommer detta också följas av ännu mer material, bland annat i form av egna dramaserier i samma fåra som HBO:s Westworld och Stranger Things på Netflix. Enligt rapporten har Apple fört samtal med talanger i Hollywood, och planen är att det första orginalinnehållet ska komma redan i slutet av året. Apple överväger också att producera egna långfilmer, men detta är än så länge bara på planeringsstadiet.

Intressant nog uppger rapporten också att materialet kommer att erbjudas som en del av musiktjänsten #Apple Music, snarare än som en del av en egen tjänst. Det har tidigare skrivits mycket om Apples planer på en TV-tjänst i samarbete med andra aktörer, men någon sådan har ännu inte tillkännagivits. Om detta inte blir av är det möjligt att Apple istället väljer att flytta sina planer på egna program till Apple Music, trots att det inte handlar om musik.

I en intervju med The Hollywood Reporter ger Apple Music-profilen Jimmy Iovine ytterligare kommentarer kring planerna på TV-material. Enligt Iovine är video ett viktigt sätt för Apple Music att konkurrera mot tjänster som Spotify och Pandora, som erbjuder gratisabonnemang av sitt kärnmaterial. Iovine säger:

"På Apple Music försöker vi att skapa en heltäckande popkulturell upplevelse, och det innefattar både ljud och video. Om [skaparna av] South Park kliver in på mitt kontor tänker jag inte säga att de inte är musiker, va? Vi kommer att göra vad som än träffar popkulturen rätt på nosen."

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.