Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Safari saknar stöd för 4K på Youtube

Alternativet att spela upp video i 4K på Youtube finns inte tillgängligt i webbläsaren Safari eftersom denna saknar stöd för formatet VP9.

I en diskussion på Reddit nyligen uppdagades det att det inte längre går att se 4K-innehåll på Youtube om du använder webbläsaren Safari, rapporterar 9to5 Mc. Orsaken till det här verkar vara att Youtube så tidigt som 2015 bestämde sig för att använda formatet VP9 istället för det tidigare använda formatet H.264. Fördelarna med VP9 är många, det ska bland annat vara lättare att se högkvalitativt videoinnehåll utan att videon buffrar eftersom VP9 kräver hälften av bandbredden jämfört med många andra format.

Detta har även gjort det möjligt för #Youtube att i större utsträckning kunna erbjuda video i 4K. Redan 2013 fick Googles webbläsare Chrome stöd för uppspelning av video med VP9-format, något Safari ännu inte fått. Youtube publicerade ett inlägg på sin blogg för utvecklare under 2015 där de förklarade och presenterade bytet till VP9. Men eftersom Safari inte stöder VP9-formatet går det inte att få tillgång till videoinnehåll i 4K om använt format är VP9.

Nyligen upplagt videoinnehåll går endast att se i upplösningar från HD upp till 1440p i Safari. Användarna på Reddit har dock listat ut att det lustigt nog går att se videos i 4K i Safari om videon är inbäddad på en extern webbsida.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.