Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Foxconn rapporterar minskad vinst

Kontraktstillverkaren Foxconn rapporterar sin första vinstminskning mot föregående år sedan företaget börsintroducerades 1991.

2016 har beskrivits som ett ödesår för #Apple, inte minst för att det var första gången som försäljningen av succéprodukten Iphone minskade jämfört med året innan. Företagets vinster minskade också för första gången på tretton år.

Att Iphoneförsäljningen saktats ned slår också mot Apples leverantörer och andra partners. Nu har kontraktstillverkaren #Foxconn rapporterat sin första minskade vinst mot föregående år sedan företaget börsintroducerades 1991, skriver Nikkei. Foxconn hade under 2016 intäkter på motsvarande 136 miljarder dollar eller 1,2 biljoner kronor vilket är en minskning med 2,8 procent jämfört med 2015.

December var däremot en bra månad för Foxconn, där ökade intäkterna med 9,8 procent jämfört med 2015. Detta tillskrivs en ökad konsumtion kring det kinesiska nyåret, samt en relativt hög eftefrågan på Iphone 7 Plus. Foxconn gör produkter även åt andra företag, men Apple är den största kunden och beräknas stå för mer än hälften av Foxconns intäkter.

Analytikerföretaget Yuanta Investment Consulting ser dock positivt på 2017. I rapporten beräknar firman att Foxconns vinst kan öka med mellan fem och tio procent under året.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.