Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Inkonsekvent batteritid i nya Macbook Pro

Organisationen Consumer Reports underkänner nya Macbook Pro-familjens batteritid.

För några dagar sedan släpptes Consumer Reports utlåtande om Macbook Pro. Detta är första gången någonsin som Apples bärbara datorer inte lyckades få en rekommendationsutmärkelse av organisationen.

Comsumer Reports en amerikansk organisation som samarbetar med konsumenter för att sätta kundens behov i fokus. Bland annat testar de själva och sammanställer konsumenters erfarenheter av produkter.

Det stora problemet med Macbook Pro menar Consumer Reports är batteritiden som varierar otroligt mycket i de olika testerna. Apple har sagt att den ungefärliga batteritiden för den nya #Macbook Pro-familjen är 10 timmar. Hur länge ett batteri varar varierar såklart beroende på hur du använder datorn. Däremot borde inte batteritiden variera från 16 till 3,5 timmar som den gjorde när Cosumer Reports testade 13-tmusmodellen med Touch Bar. 13 tums Macbook Pro utan Touch Bar hade en batteritid mellan 19,5 till 4,5 timmar och Macbook Pro 15 tum hade en batteritid mellan 18,5 till 8 timmar. I testet skriver de:

– Batteritiden är ett viktigt attribut hos en bärbar dator, och det representerar en stor del av den slutgiltiga poängen. Efter att ha sammanställt resultaten från testerna kan Consumer Reports konstatera att ingen av de tre Macbook Pro-modellerna lever upp till den rekommenderade standarden för bärbara datorer.

Apples produktchef Phil Schiller har uppgett i ett tweet att #Apple har inlett ett samarbete med Consumer Reports för att förstå testresultaten och försöka åtgärda det som kan ha gjort att testresultaten var så inkonsekventa.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.