Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac räddar julen

Jultips: Väck läslusten med Bibblix

Bibblix är en mysig app som gör det otroligt lätt och smidigt att konsumera e-böcker. Alla föräldrar (eller personer som själva älskar ungdomslitteratur) borde installera den här appen.

Varje dag firar 99mac att vi kommer en dag närmare julen med ett litet jultips på en app eller mackapär som förtjänar lite extra uppmärksamhet. Dagens jultips är biblioteksappen Bibblix. Appen riktar sig främst till barn och det går att ställa in böcker som riktar sig till personer i åldersspannet 6 till 12 plus. Även om 12 plus indikerar att du kan vara äldre än 12 för att få nöje av appen måste du ha en förkärlek för genren young adult för att verkligen uppskatta innehållet.

I appen går det att skapa en profil, registrera lästa böcker och låna e-böcker. Användaren registrerar ett lånekort från biblioteken i Katrineholm, Malmö eller Stockholm, och sen är det bara att låna på. När du trycker på boken slussas du direkt vidare till den och det är bara att börja läsa utan allt krångel som lån av e-bok annars kan innebära. Appen finns tillgänglig på båda IOS och Android och är helt gratis.

Tills vidare får jag nöja mig med att läsa ungdomslitteratur via appen men jag hoppas innerligt att en liknande app kommer för vuxna för det är en användarvänlig mysig app som väcker läslusten och upptäckarglädjen till liv.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.