Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Trådlös laddning för Iphone nästa år

Rykten om nästa års Iphone pågår redan för fullt, och förutom en ny lyxig OLED-bildskärm kommer nu uppgifter om att de kommande modellerna får trådlös laddning.

Rykteskarusellen kring nästa års Iphone-modeller är i full gång, och förväntan är kanske extra hög eftersom #Iphone då fyller tio år. Det har redan ryktats om att nästa Iphone kanske får en välvd OLED-bildskärm, och nu uppger superanalytikern #Ming-Chi Kuo i en rapport att även trådlös laddning planeras. Detta enligt Mac Rumors.

Trådlös laddning erbjuds redan på flera Android-telefoner, och rykten om att detta var på väg till Iphone cirkulerade också innan lanseringen av årets Iphone 7. Men enligt Kuo är det alltså dags nästa år, även om funktionen kan vara begränsad till den mindre modellen med 4,7-tumsskärm.

Anledningen till att bara den mindre Iphone-modellen skulle få stöd för trådlös laddning är inte helt klar, men tidigare har Kuo skrivit att alla Iphone-modeller troligtvis får stöd för trådlös laddning nästa år. I ett utskick till sina kunder skriver han nu att en ny modell med OLED-bildskärm blir en specialversion, som lär få de som använder de dyraste Iphone-modellerna att vilja uppdatera.

Om de mindre och billigare varianterna av nästa Iphone inte får OLED-skärm krävs andra funktioner för att locka dagens Iphone-användare att köpa nytt. Enligt Kuo är trådlös laddning en sådan, och tillsammans med en ny design och bättre prestanda förutspår analytikern en potentiell våg av uppdateringar som saknar motstycke. Enligt Ming-Chi Kuos prognos kan Apple sälja mellan 120 och 150 miljoner nya Iphone-enheter under den sista halvan av 2017, vilket om det blir så skulle knäcka det tidigare försäljningsrekordet som Iphone 6 står för.

Apple väntas i vanlig ordning lansera sina nya Iphone-modeller i september 2017, så det är fortfaraned lång tid kvar. Garanterat kommer fler uppgifter och rykten att fortsätta komma i en strid ström fram till dess.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.