FZ

Testa dig själv – har du koll på gamla datorer?

På 99mac:s syskonsajt FZ erbjuds varje fredags chans att testa kunskaperna i form av ett quiz. Den här veckan handlar det om klassiska hemdatorer.

Geeks består inte bara av sajterna 99mac och SweClockers. Även spelsajten #FZ är en del av gemenskapen, och som helgunderhållning erbjuds där varje fredag ett klurigt quiz med ett särskilt tema varje vecka.

Den här veckan har våra kollegor satt ihop tio frågor om gamla klassiska hemdatorer. Så även om du ägde en Atari, Amiga eller C64 finns här gott om möjligheter att briljera. Kan du svara rätt på alla frågor?

Skriven av Jakob Nilsson

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.