FZ

Testa dig själv – har du koll på gamla datorer?

På 99mac:s syskonsajt FZ erbjuds varje fredags chans att testa kunskaperna i form av ett quiz. Den här veckan handlar det om klassiska hemdatorer.

Geeks består inte bara av sajterna 99mac och SweClockers. Även spelsajten #FZ är en del av gemenskapen, och som helgunderhållning erbjuds där varje fredag ett klurigt quiz med ett särskilt tema varje vecka.

Den här veckan har våra kollegor satt ihop tio frågor om gamla klassiska hemdatorer. Så även om du ägde en Atari, Amiga eller C64 finns här gott om möjligheter att briljera. Kan du svara rätt på alla frågor?

Skriven av Jakob Nilsson

I en ny kortfilm får vi se hur Dwayne "The Rock" Johnson får ihop livet med hjälp av Apples röstassistent Siri.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!