FZ testar retrodrömmen NES Classic Edition

Många av oss tänker tillbaks på 8-bitarskonsolerna med ett nostalgiskt leende på läpparna, något Nintendo utnyttjar med en lilla mini-konsolen NES Classic Edition.

Den som var barn under 80-talet har säkert någon form av relation till dåtidens 8-bitarskonsoler, och mest vanligt lär det säkert vara att denna relation är till Nintendos grå fyrkant Nintendo Entertainment System (NES).

NES lanserades i Sverige 1986 med Bergsala som distributör. Konsolen ses generellt som ansvarig för att gjutit liv i en krisande tv-spelsmarknad. NES blev startpunkten för många av de tidlösa klassiker som än idag är ikoner för hela spelindustrin, exempelvis den rundlagda rörmokaren Marios färstarka äventyr och de ständigt pågående försöken att rädda prinsessan Zelda.

Inför julhandeln i år lanserar Nintendo en krympt version av den klassiska konsolen vid namn NES Classic Edition. Den lilla skapelsen ryms i din hand och kommer förinstallerad med 30 klassiska spel. Det går dessvärre inte att lägga till fler spel i efterhand, men lyckligtvis är utbudet fullproppat av spel som kommer få nostalgikern att hoppa av glädje.

Den som är intresserad av att läsa mer om NES Classic Edition kan med fördel ta en närmare titt på testet hos FZ.

Kommentarer
8 svar

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.