FZ testar retrodrömmen NES Classic Edition

Många av oss tänker tillbaks på 8-bitarskonsolerna med ett nostalgiskt leende på läpparna, något Nintendo utnyttjar med en lilla mini-konsolen NES Classic Edition.

Den som var barn under 80-talet har säkert någon form av relation till dåtidens 8-bitarskonsoler, och mest vanligt lär det säkert vara att denna relation är till Nintendos grå fyrkant Nintendo Entertainment System (NES).

NES lanserades i Sverige 1986 med Bergsala som distributör. Konsolen ses generellt som ansvarig för att gjutit liv i en krisande tv-spelsmarknad. NES blev startpunkten för många av de tidlösa klassiker som än idag är ikoner för hela spelindustrin, exempelvis den rundlagda rörmokaren Marios färstarka äventyr och de ständigt pågående försöken att rädda prinsessan Zelda.

Inför julhandeln i år lanserar Nintendo en krympt version av den klassiska konsolen vid namn NES Classic Edition. Den lilla skapelsen ryms i din hand och kommer förinstallerad med 30 klassiska spel. Det går dessvärre inte att lägga till fler spel i efterhand, men lyckligtvis är utbudet fullproppat av spel som kommer få nostalgikern att hoppa av glädje.

Den som är intresserad av att läsa mer om NES Classic Edition kan med fördel ta en närmare titt på testet hos FZ.

Kommentarer
8 svar

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.