FZ testar retrodrömmen NES Classic Edition

Många av oss tänker tillbaks på 8-bitarskonsolerna med ett nostalgiskt leende på läpparna, något Nintendo utnyttjar med en lilla mini-konsolen NES Classic Edition.

Den som var barn under 80-talet har säkert någon form av relation till dåtidens 8-bitarskonsoler, och mest vanligt lär det säkert vara att denna relation är till Nintendos grå fyrkant Nintendo Entertainment System (NES).

NES lanserades i Sverige 1986 med Bergsala som distributör. Konsolen ses generellt som ansvarig för att gjutit liv i en krisande tv-spelsmarknad. NES blev startpunkten för många av de tidlösa klassiker som än idag är ikoner för hela spelindustrin, exempelvis den rundlagda rörmokaren Marios färstarka äventyr och de ständigt pågående försöken att rädda prinsessan Zelda.

Inför julhandeln i år lanserar Nintendo en krympt version av den klassiska konsolen vid namn NES Classic Edition. Den lilla skapelsen ryms i din hand och kommer förinstallerad med 30 klassiska spel. Det går dessvärre inte att lägga till fler spel i efterhand, men lyckligtvis är utbudet fullproppat av spel som kommer få nostalgikern att hoppa av glädje.

Den som är intresserad av att läsa mer om NES Classic Edition kan med fördel ta en närmare titt på testet hos FZ.

Kommentarer
8 svar

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.