FZ testar retrodrömmen NES Classic Edition

Många av oss tänker tillbaks på 8-bitarskonsolerna med ett nostalgiskt leende på läpparna, något Nintendo utnyttjar med en lilla mini-konsolen NES Classic Edition.

Den som var barn under 80-talet har säkert någon form av relation till dåtidens 8-bitarskonsoler, och mest vanligt lär det säkert vara att denna relation är till Nintendos grå fyrkant Nintendo Entertainment System (NES).

NES lanserades i Sverige 1986 med Bergsala som distributör. Konsolen ses generellt som ansvarig för att gjutit liv i en krisande tv-spelsmarknad. NES blev startpunkten för många av de tidlösa klassiker som än idag är ikoner för hela spelindustrin, exempelvis den rundlagda rörmokaren Marios färstarka äventyr och de ständigt pågående försöken att rädda prinsessan Zelda.

Inför julhandeln i år lanserar Nintendo en krympt version av den klassiska konsolen vid namn NES Classic Edition. Den lilla skapelsen ryms i din hand och kommer förinstallerad med 30 klassiska spel. Det går dessvärre inte att lägga till fler spel i efterhand, men lyckligtvis är utbudet fullproppat av spel som kommer få nostalgikern att hoppa av glädje.

Den som är intresserad av att läsa mer om NES Classic Edition kan med fördel ta en närmare titt på testet hos FZ.

Kommentarer
8 svar

Apple motsätter sig Trumps beslut att återkalla stöd för transpersoner i amerikanska skolor.

Ännu ett spel baserat på den tecknade tv-serien Futurama är på gång för mobiler, och enligt seriens skapare Matt Groening kan även några nya avsnitt medfölja.

Samsungs nya mobilprocessor Exynos 9 Series 8895 utlovar hög prestanda med kapacitet för virtuell verklighet och avancerad 3D-grafik.

Företaget Colorwear erbjuder sig att efterbehandla Airpods i upp till 58 olika nyanser.

Sent förra året köpte Fitbit den omtyckta tillverkaren Pebble, och lade ner dess produktion av smarta klockor. Nu avslöjas köpesumman.

Samsungs nya mobiltelefon Galaxy S8 Plus får stöd för trådlös laddning, innehåller bland annat ögonskanner och blir damm- och vattentålig enligt läckta specifikationer.