Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Mac OS och IOS får nya betaversioner

Med den senaste raden betaversioner av de kommande uppdateringarna till Mac OS och IOS adderas bland annat nya emojis, appar och bakgrundsbilder.

#Apple fortsätter att lansera betaversioner av företagets olika operativsystem. Den senaste raden uppdateringar innefattar en ny betaversion av #Mac OS Sierra 10.12.2 samt den andra betaversionen av #IOS 10.2.

Uppdateringen av Mac OS Sierra är endast en mindre korrigering utan större funktionstillägg. Den ursprungliga betan av Mac OS 10.12.2 lanserades i slutet av oktober men uppdaterades igen med en mindre uppdatering tidigare denna månad. Mac OS Sierra 10.12.2 var den första versionen där stöd för emoji-biblioteket Unicode 9.0 introducerades.

Den andra betaversionen av IOS 10.2 innehåller såväl betaversioner av kommande funktioner som mindre kosmetiska tillägg. Detta är den första publika betaversionen av 10.2 och de större tilläggen inkluderar bland annat en förhandsversion av TV-appen som presenterades under Apples Mac-fokuserade event i oktober. Här tillförs också stöd för Unicode 9.0-emojis, samt mindre tillägg som tre nya bakgrundsbilder till #Iphone 7-telefoner samt några kamerafunktioner.

De nya funktionerna sammanfattas i listan nedan:

  • Tre nya bakgrundsbilder i iOS 10.2-betan (endast för iPhone 7 och iPhone 7 Plus).

  • Ny Bevara Kamera-inställning.

  • Nya emoji-ikoner (Unicode 9.0 finns därmed i IOS 10.2, Mac OS 10.12.2 och #Watch OS 3.1.1).

  • En ny Meddelande-effekt vid namn ‘Celebration’.

  • Ny hörlurs-ikon i notifikationslisten (har tidigare använts för hörlurarna Beats Solo3).

  • TV-appen är nu inkluderad i iOS 10.2-betan, Videos-appen finns fortfarande kvar.

  • En TV-widget och en Video-widget.

  • En SOS-funktion liknande den i Apple Watch där användaren kan klicka på låsknappen fem gånger.

Med de kommande uppdateringarna kommer samtliga av Apples operativsystem ha stöd för Unicode 9.0-emojis, något som företaget har villigt demonstrerat under event som fokuserar på både telefoner och bärbara datorer.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.