Rykte: Det visar Microsoft upp imorgon

Imorgon håller Microsoft ett event för att visa upp det senaste kring Windows 10, och enligt uppgift kommer också en ny stationär dator visas upp.

Imorgon onsdag håller #Microsoft ett särskilt mediaevent från New York, som också kommer att sändas live över nätet. Bland rykten om vad som ska visas upp har nämnts en ny stationär PC med namnet Surface samt nyheter om Microsofts operativsystem Windows 10. Nu har Tom Warren på The Verge i mer detalj sammanställt vad vi kan förvänta oss. Microsoft-chefen Yusuf Mehdi har inför eventet skrivit på Twitter något som pekar mot att eventet kommer att handla om kreativitet och skapande.

Enligt Warren är det annars #Windows 10 som kommer att ligga i fokus under eventet. Microsoft planerar två större uppdateringar under nästa år, och det första kommer i mars. Microsoft kan därför väntas gå igenom en del kommande nya funktioner till operativsystemet. En sådan sak det ryktats om är utökat stöd för styrplattor såsom möjligheten att konfigurera svepgester för vajre användare. Även funktioner som Home Hub har nämnts, som ska kunna styra enheter i det smarta hemmet liknande hur Apples app Hem gör i IOS 10. Det har också tidigare ryktats om en ny funktion som ska anpassa mängden blått ljus under vissa tider på dygnet, liknande hur Apple-funktionen Night Shift gör i IOS, och som appen Flux fungerar.

Vad gäller hårdvara uppges den stora nyheten vara en ny stationär dator som ska påminna en del om Apples Imac. Datorn kommer att vara en Surface-produkt, något som tidigare reserverats för Microsofts surfplattor och bärbara datorer. Den nya datorn får en tryckkänslig bildskärm på 24 eller 27 tum, som kan vinklas och förvandlas till en enorm surfplatta, och kanske även få stöd för inmatning med stylus. Datorn ska enligt uppgift vara avsedd för att skapa 3D-objekt och hologram att användas med Microsofts kommande headset Hololens. Tidigare har en patentansökan från Microsoft avbildat en datorlösning liknande den beskrivna.

Microsoft väntas också släppa nya Surface-tillbehör såsom ett nytt tangentbord och en mus. Som 99mac tidigare skrivit om väntas också en ordentlig uppdatering av appen Microsoft Paint med stöd för att skapa 3D-objekt. Enligt Warren kan också nya 3D-fokuserade versioner av Skype och Powerpoint visas. Överhuvudtaget ska Microsoft förbereda ett helt system av produkter och lösningar anpassade för 3D-världen. Det är dock inte säkert att allt detta visas upp redan 26 oktober. Inte heller förväntas Microsoft Hololens att göra något större framträdande den här gången.

Xbox

Däremot lär Microsoft uppdatera världen kort om vad som händer i spelvärlden med Windows 10 och Xbox. Satsningen som kallas Xbox Play Anywhere har redan presenterats, vilket gör att spel som köpts digitalt på en av plattformarna också blir tillgängligt på den andra. Den nya Xbox-konsolen Scorpio kommer dock inte förrän nästa år, och det lär inte bli några större Xbox-nyheter under eventet.

Cortana för hemmet

Det är inte bara Apple som enligt rykten arbetar på en röststyrd enhet för hemmet som ska konkurrera med Amazon Echo och den nyligen lanserade Google Home. Även Microsoft jobbar enligt uppgift på en smart hubb för hemmet, som ska ha röstassistenten Cortana inbyggd. Enheten ska enligt rykten kunna lagra filer lokalt, och även svara på frågor precis som Google Home och Amazon Echo kan. Tom Warren är dock osäker på om enheten är redo att visas upp under det kommande eventet.

Inte heller kommer några mobiltelefoner från Microsoft att visas upp, och då bolaget nyligen lagt ner satsningen på sitt hälsoarmband Band lär inte heller något sådant visas. Även en ny version av surfplattan #Surface Pro och en uppföljare till förra årets bärbara dator #Surface Book kommer enligt rapporten att lysa med sin frånvaro. Istället dröjer Surface Book 2 och Surface Pro 5 till nästa år. Det ser alltså ut som att större delen av eventet på onsdag kommer att kretsa runt Windows 10 och en ny stationär Surface-dator.

Kommentarer
2 svar

Den olycksdrabbade telefonen Note 7 är uppenbarligen saknad av många användare, och Samsung uppges nu planera en begränsad återkomst i hemlandet Sydkorea.

Apple fortsätter att satsa på rörlig bild för att locka fler till musiktjänsten Apple Music, och nu det senaste som fått premiär är en hiphop-dokumentär.

App Store blir en allt viktigare inkomstkälla för Apple, och bara under första halvan av detta år har butiken dragit in mer pengar än hela företaget gjorde för tio år sedan.

Med Honor 9 vill det Huawei-ägda mobilmärket bli nummer ett bland Europas unga konsumenter, och detta ska göras med dubbla kameralinser och blankpolerade färger.

Apple köper upp Sensomotoric Instruments och får därmed teknik för ögonspårning. Tekniken innefattar både virtuell och förstärkt verklighet.

Den europeiska kommissionen dömer Google till rekordböter och ålägger bolaget att ändra sina sökalgoritmer för att inte missgynna konkurrerande tjänster.