Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apple lägger bilplaner på is

Apple omtalade bilprojekt uppges ha drabbats av grus i maskineriet, och nu ska företaget inte längre bygga en egen bil enligt en ny rapport.

99mac har flera gånger tidigare skrivit om Apples topphemliga bilprojekt #Titan. I september rapporterades att projeket skiftat fokus efter att Apple-chefen Bob Mansfield tagit över kontrollen. Nu uppger Bloomberg att Apple skalat ned projektet ordentligt. Syftet är inte längre att bygga en självkörande bil själva, utan istället att utveckla ett självkörande system som #Apple kan licensiera till andra tillverkare.

Därtill uppges över hundra anställda av totalt runt tusen som arbetar på projekt Titan ha förflyttats till Apples andra avdelningar. Den personal som fortfarande jobbar kvar under Mansfield ska ha fått stränga order att producera något användbart innan slutet av nästa år. Då ska Apple ta ett slutgiltigt beslut om vilken riktning projektet ska ta. En icke namngiven källa uppger till Bloomberg att projekt Titan har lidit av "ett otroligt misslyckat ledarskap" från början. Bob Mansfield ska ha gått in för att reda ut situationen, och var den som styrde om fokuset från att utveckla en bil som kan konkurrera med Tesla till en plattform som kan säljas till andra aktörer.

Ett annat problem Apple ska ha råkat ut för gäller de särskilda utmaningar som krävs i produktionsledet för att tillverka bilar. Apples vanliga strategi är att använda sitt omfattande kapital för att göra stora beställningar och säkra tillgången på komponenter. Leverantörer tvingas därtill att göra omfattande egna investeringar för att kunna massproducera tillräckliga volymer åt Apple.

Detta ska dock inte ha fungerat framgångsrikt hos tillverkare av bildelar, som enligt rapporten inte varit beredda att göra de nödvändiga investeringarna i sina egna fabriker. Den nya planen att istället skapa en plattform för självkörande bilar ger Apple flexibilitet att samarbeta med andra tillverkare, men också att i framtiden göra ett eget fordon om läget skulle förbättras.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.