Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

v4: Premiär för Kharma på 99mac

99mac introducerar begreppet Kharma i forumet från och med idag - ett system som redan finns i drift på vårt systerforum Offtopic.se.

En direkt förklaring av ordet Kharma ger oss:
Den kraft som genererats av en persons handlingar och agerande.

Vi vill alla ha ett intressant och givande forum som innehåller många spännande diskussioner, tips och kommentarer. Om forumet fylls av ointressanta strunt blir det alltmer ointressant att besöka Offtopic.se.

Varje medlem har från och med idag Kharma synlig på varje inlägg. Om du tycker att ett inlägg är så bra att det ökar en annan medlems Kharma kan du klicka på personens Kharmaräknare. Där måste du även ange en anledning till att du vill förändra Kharma. Mottagaren kommer kunna se vad du har angivit för anledning.

Det går även att minska Kharma men det ska göras sällan och kräver också en anledning.

Medlemmar som varit aktiva länge på Offtopic.se har mer att säga till om än andra. En medlem ökar eller minskar normalt Kharma med en poäng. För varje år man varit medlem ökar denna styrka med ett, likaså ökar styrkan för varje 1000-tal inlägg man skrivit.

Exempel: en medlem som varit aktiv i två år och har 1000 inlägg har styrkan: 1+2+1=4. Den medlemmen ökar eller minskar andras Kharma med 4 poäng med ett klick.

Några regler för att stoppa missbruk av systemet:

- Du måste ha minst 50 inlägg för att påverka andras Kharma.
- Du måste ha minst Kharma 10 för att få påverka andras Kharma.

- Du får endast ändra Kharma på 10 medlemmar per dag.
- Du får måste ge 25 personer Kharma innan du får ge samma person Kharma igen.

Vi har goda förhoppningar att detta kommer hjälpa oss att öka trivseln och kvaliteten på forumet. Om inte systemet fungerar kommer vi avaktivera det om en månad från idag.

Kommentarer
138 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.