Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: AMD-processorer i framtida Macbook-modeller

Apples missnöje med Intels produktplan har lett till spekulationer om att AMD kan bli aktuella som ersättare.

Under de senaste månaderna har teknikvärlden spekulerat vilken processorgeneration som höstens förväntade uppgradering av Macbook Pro-familjen ska introducera. #Intel har lanserat sjunde generationens Core-processorer, även känd som Kaby Lake, och en naturlig utveckling vore därför att använda dessa processorer i de nya Macbook-modellerna.

Det har dock spekulerats flitigt om att #Apple kan välja att hålla sig kvar vid sjätte generationens Core-processorer, Skylake-generationen. Anledningen till detta ska vara att Apple inte är nöjda med hur Intels mobila kretsar har utvecklats med avseende på prestanda och batterieffektivitet.

Kaby Lake-generationen ska tillföra förbättringar i både prestanda och batterieffektivitet, men spekulationerna gör gällande att dessa steg anses vara så pass små att Apple hellre köper in Skylake-baserade processorer som kan köpas till ett lägre pris.

Den italienska teknikpublikationen Bits and Chips har använt dessa spekulationer som bas för en egen spekulation där ett byte till #AMD-baserade kretsar kan ligga i Macbook-familjens framtid. AMD:s kommande processorfamilj Zen förväntas bli mer konkurrenskraftig med Intels processorer än företagets processorer varit under senare år.

Detta i kombination med AMD deras väsentligt bättre grafikkretsar ska kunna erbjuda bättre totalprestanda vid samma energikonsumtion. Dessa kretsar ryktas också använda den kommande minnestekniken HBM2 som ska kunna erbjuda minnesbandbredd så hög som 1 terabyte per sekund, att jämföra med dagens Intel Core i7 från Skylake-generationen där bandbredden toppar vid 34,1 gigabyte per sekund.

Att Apple verkar mindre nöjda med utvecklingstakten i Intels mobila produktplan får anses ganska troligt, och vilken processorgeneration som höstens Macbook-uppdatering innehåller återstår att se. Bytet till AMD-processorer får i dagsläget anses vara ren spekulation till dess att mer konkreta rykten börjar dyka upp.

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.