Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fredagsvideo

Sista chansen att se Citizenfour på SVT Play

Passa på att se den prisbelönta dokumentären om Edward Snowden. Citizenfour finns på SVT Play fram till 19 oktober.

Den 20 maj 2013 flög den då 30-årige Edward Joseph Snowden till Hong Kong efter att ha lämnat sitt jobb på en NSA-anläggning på Hawaii. Månaden efter lämnade Snowden över hemligstämplade dokument till de tre journalisterna Glenn Greenwald, Laura Poitras och Ewen MacAskill. Dokumenten användes för att avslöja en omfattande övervakning av både amerikanska privatpersoner och medborgare i andra länder av NSA och andra myndighetsorganisationer. Snowden bor för tillfället på hemlig ord i Ryssland, där han tilldelats tidsbegränsad asyl.

Laura Poitras är känd filmskapare, och hennes möte med Snowden utgjorde grunden för dokumentärfilmen Citizenfour som hade premiär 2014. Filmen har hyllats av kritiker och bland annat tilldelats en Oscar för bästa dokumentär. Filmen har under en tid kunnat beskådas på SVT Play, och nu finns den återigen där fram till 19 oktober. Som #fredagsvideo denna vecka vill vi gärna tipsa om denna intressanta och viktiga dokumentärfilm.

För den som föredrar dramatisering har nu också spelfilmen Snowden haft svensk premiär, med Joseph Gordon-Levitt i huvudrollen och bland annat Shailene Woodley, Tom Wilkinson och Nicolas Cage i biroller. För regin står Oliver Stone, som tidigare gjort filmer som Plutonen, JFK och Wall Street.

Trevlig helg!

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.