Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Miniguide: Synka skrivbordet och dokumentmappen till Icloud

Apples nya operativsystem kan synkronisera allt mer till molntjänsten Icloud. Här går vi igenom hur du synkroniserar datorns skrivbord och dokumentmapp.

Från att ha varit en stapplade och något begränsad samling webbtjänster har Apple under de senaste två åren till slut förvandlat Icloud till en tjänst värd att investera i. Om du likt undertecknad har ökat din tillgängliga mängd lagringsutrymme för att kunna säkerhetskopiera diverse IOS-enheter kan det finnas utrymme över, och varför inte använda detta utrymme till att ha ditt skrivbord och din dokumentmapp tillgänglig på samtliga enheter? Så här gör du.

Öppna Systeminställningarna och klicka sedan på sektionen Icloud. I menyn som nu dyker upp hittar du alla de appar och funktioner som på något sätt jobbar mot Icloud.

Överst i listan hittar du alternativet Icloud Drive där du ska klicka på knappen Alternativ till höger på samma rad. I menyn som nu dyker upp hittar du allt innehåll som för närvarande synkroniseras med Icloud. Du ska nu kryssa för alternativet "Skrivbord och dokumentmappar" högst upp i listan.

Mac OS Sierra kommer nu automatiskt synkronisera alla filer på skrivbordet och i din dokumentmapp med ditt Icloud-konto, vilket innebär att dessa filer blir tillgängliga på alla datorer och mobila IOS-enheter som är inloggade på ditt Icloud-konto.

Tänk på utrymmesbehoven

En aspekt som är värd att tänka på är att tillgängligt lagringsutrymme i Icloud är blott 5 gigabyte om du använder ett vanligt gratiskonto. Om du bara ska synkronisera genvägar på skrivbordet och ett mindre antal filer i dokumentmappen räcker detta sannolikt till, men om du även lagrar bilder, videoprojekt och säkerhetskopior av dina IOS-enheter kommer du inte långt med detta utrymme.

Om du behöver mer lagringsutrymme i ditt Icloud-konto kan du uppgradera detta både på datorn, i webbläsaren och på din IOS-enhet. I Mac OS öppnar du Systeminställningar, välj sedan Icloud och i menyn som sedan dyker upp hittar du knappen Hantera längst ner till höger i menyn. Där får du alternativet att uppgradera ditt lagringsutrymme. På en IOS-enhet går du på samma sätt in i Inställningar och trycker sedan på Icloud-sektionen.

Där får du information om ditt nuvarande lagringsutrymme och hur mycket av detta du använt. Alternativet längst ner, Ändra lagringsplan, listar vilka alternativen för lagringsutrymme och hur mycket dessa kostar. Priserna varierar från 9 kronor i månaden för 50 GB lagringsutrymme till 179 kronor i månaden för mustiga
2 terabyte lagringsutrymme.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.