Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Surrande ljud i Iphone 7 och Iphone 7 Plus

Vissa användare av Apples nya telefoner rapporterar ett surrande ljud från baksidan under tung användning.

Nu när de nya telefonerna #Iphone 7 och Iphone 7 Plus har börjat nå kunder rapporterar också vissa användare om problem med sina enheter. Ett sådant fall är Stephen Hackett, som driver webbplatsen 512 Pixels. Hacket noterade ett surrande oljud från baksidan av telefonen när den utsattes för tung användning.

Stephen Hackett publicerade också en video där ljudet tydligt hördes. Efter kontakt med Apples support ska han nu få sin mobil utbytt. Men efter händelsen har även andra användare rapporterat om liknande problem, bland annat på användarforum som Macrumors och Reddit.

Ljudet kommer från den del av telefonen där processorn A10 sitter, och tros handla om så kallat spoltjut (eng. coilwhine). Fenomenet kan uppstå när en processor eller annan elektronisk del arbetar hårt, och har också noterats hos flera andra mobiler enligt The Verge.

Det är just nu omöjligt att veta hur spritt problemet är. 99mac har på sina testexemplar av Iphone 7 och Iphone 7 Plus inte lyckats reproducera ljudet även under hög belastning. Samma sak rapporterar Engadget. Det är alltså möjligt att ljudet blir påtagligt bara på ett litet antal enheter på grund av någon tillverkningsdefekt.

Har du själv upplevt ljudet på din Iphone 7 eller Iphone 7 Plus?

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.