Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

LG lanserar nya flaggskeppet V20

LG V20 utmanar Apples kommande Iphone 7 i kampen om vilken som är den mäktigaste flaggskeppsmobilen.

Apple är inte ensamma om att presentera en ny flaggskeppsmobil. Senast i raden av företag som släpper nya mobiler inför hösten är LG V20 som på många sätt utmanar Apples kommande mobil Iphone 7.

Ljud och bild i fokus

En av de sakerna som LG lagt mest krut på när det gäller V20 är telefonens kamera. Telefonen har två kameror på baksidan och en på framsidan. Baksidan har försetts med en 16 megapixel standardlins som kompletteras med en vidvinkellins på 8 megapixel.

Kameran använder sig av ett autofokus som LG kallar hybrid autofokus (HAF). Detta betyder att kameran med hjälp av laser använder sig av både fas-detekterande och kontrastmätande autofokus. Andra fiffiga finesser är elektronisk bildstabilisator för att rädda skakiga videoförhållanden.

Ett annat fokusområde för V20 är ljud. En av funktionerna är att du lätt ska kunna reducera störande ljud och förstärka önskvärt ljud i både videoinspelningar och ljudinspelningar. Du ska även enkelt kunna lägga till ytterligare ljudspår på redan inspelat videoinnehåll och med reglage bestämma vilket ljud som ska vara framträdande.

Vad gäller telefonens ljud fortsätter #LG också sitt samarbete med B&O Play där en särskild utgåva av V20 fått ljudet "finjusterat". Dessa kommer dock enligt LG endast finnas tillgängliga i vissa länder.

Tåligare än någonsin

Telefonen är tillverkad i lätt aluminium som också används i bland annat flygplan, segelbåtar och cyklar. LG påstår att V20 ska kunna klara fall på uppemot 4 meters fallhöjd. Telefonens hörn är försedda med silikon polykarbonat för att bättre kunna hantera stötar och fall.

Telefonen är utrustad med en extra liten bildskärm på den övre delen för att du enkelt ska kunna hantera notifieringar och komma åt appar och ta emot notiser utan att behöva avbryta det du precis höll på med.

Skeppas med Android 7.0 Nougat

LG V20 blir den första mobilen som skeppas förinstallerad med Googles nya operativsystem Android 7.0 Nougat. V20 kommer också med LG:s egna användarmiljö UX 5.0+.

LG:s nya flaggskeppsmobil förväntas komma till butiker i hemlandet Korea redan i slutet av september. Det är ännu oklart exakt när den släpps i andra länder men antagligen kommer detta ske strax efter lanseringen i Korea. Än så länge saknas prisuppgifter på vad kalaset kommer att gå på.

Specifikationer: LG V20

Skärm

5,7 tum IPS LCD

Upplösning

Ordinarie skärm 2 560 x 1 440 pixlar, 513 dpi
Extra skärm 160 x 1 040 pixlar, 510 dpi

Processor

Snapdragon 820
2 x 2,15GHz Kryo och 2 x 1,60GHz Kryo

RAM

4 GB LPDDR4

Internt minne

64 GB

Externt minne

MicroSD

Kamera bak

16 MP med F/1,8 bländare och 8 MP med F/2,4 bländare
Laser och fas detektor autofokus
OIS
Dual-LED blixt

Kamera fram

5 MP med F/2,4 bländare

Batteri

3,200mAh

Laddningsport

USB Type-C

Blåtand

v. 4.2

LTE modem

Cat.12 (600Mbps ner/ 50Mbps upp)

Trådlöst nätverk

802.11ac

Mått

H: 159,7 mm
B: 78,1 mm
D: 7,6 mm

Vikt

174 g

Färger

Titan, Rosa, Silver

Skriven av Amanda Reventlid

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.