test

Honor Color Band A1: tåligt armband som inte säger så mycket

Huaweis Honor Color Band A1 är en av budgetvarianterna i raden av aktivitetsband. Bandet avläser fysiskt rörelse, sömn och kan även mäta UV-strålning. 99mac testar.

Inledning

Aktivitetsarmbandet Honor Color Band A1 från #Huawei har denna vecka hittat in i 99macs testlabb. Under testperioden har jag hela tiden haft den på mig och klockan har utsätts för både vatten- och svettest, tacklingar och en bärare som tränat två till fyra timmar om dagen. Så här gick det för armbandet:

Utseende

Honor Color Band A1 har en elegant design som inte kräver mycket uppmärksamhet. Testexemplaret 99mac fått är i svart silikon. Armbandet är cirka två centimeter brett och prytt med ett minimalistiskt lätt upphöjt mönster som skapar en lyxig struktur. Det finns ingen display utan all insamlad data går att finna i den tillhörande appen.

Det går smidigt att ställa in armbandets storlek med hjälp av liten metallpigg som genom ett litet klick fastnar i ett av armbandets 10 hål. Den enda invändningen jag har är att det är lite pilligt sätta på armbandet med en hand om jag vill använda ett av de innersta hålen. Armbandets aktivitetsmätare ramas in av en tunn metallrektangel med en liten diskret lampa som kan blinka till i blått i ena hörnet av rektangeln.

Armbanden kommer i två olika material med fyra olika färger i respektive material. Silikonarmbandet kommer i färgerna turkos, rosa, vitt och svart. Läderarmbandet erbjuds i färgerna svart, marinblå, senapsgul och vinröd.

Under tiden jag har burit armbandet har det aldrig känts klumpigt eller som att det varit i vägen på något sätt. Enda gången armbandet skavde var när jag försökte trycka in det under mitt handledsskydd för att försöka skydda det mot hårda smällar när jag spelade match. Till nästa träning valde jag att sätta armbandet ovanför handledsskyddet vilket visade sig fundera alldeles utmärkt.

Tålighet

Jag har både duschat, tvättat händerna och haft på det under värmepass. Armbandet klarar alla vatten- och svettester galant. Armbandet torkar snabbt och påverkas inte negativt av varken vatten eller att vistas i 38 graders värmerum med 65 procents luftfuktighet.

I Color Band A1:s manual står att det ska gå bra att tvätta händerna, ha på det när det regnar, när du duschar eller tvättar bilen. Däremot rekommenderas att undvika att dyka och snorkla med armbandet, så det hoppade jag över.

Låsningsanordningen sitter på det stora hela mycket bra och bekvämt på armen och jag behöver aldrig vara orolig för att armbandet ska lossna. Det har också klarat att vara med på planen galant, trots att jag har haft armbandet utanför handledsskyddet har det inte skadats på något sätt.

För att kunna börja använda armbandet måste du laddade ner den tillhörande appen, Color Band A1 som finns för både Android och IOS. Därefter måste enheterna parkoppas för att appen ska kunna registrera den data som armbandet samlar in, vilket visade sig vara busenkelt. Lika enkelt är det att koppla från enheterna och den synkade data försvinner ingenstans såvida du inte återställer fabriksinställningarna.

Första gången du använder armbandet måste det vara fulladdat, vilket går på några timmar. Batteriet håller väldigt länge, jag har haft den på mig dygnet runt i sen i 2 september och än så länge ligger batterinivån på 60 procent.

Appen

Appen är intuitiv och enkel att förstå sig på. Det går att aktivera att armbandet ska vibrera vid inkommande samtal och meddelande. Dock gäller detta endast inkommande sms och analoga samtal. Armbandet ger mig inte notiser från meddelandeklienter som Messenger eller Whatsapp, och inte heller inkommande samtal från exempelvis Messenger eller Skype. Detta för mig är ett stort minus eftersom mycket av min kommunikation sker via bland annat Messenger.

Det går även att ställa in smarta alarm som gör att armbandet börjar vibrera när alarmet går. Detta kan vara till stor hjälp för sjusovare som brukar sova sig igenom vanliga alarm. Denna funktion var dock inte så imponerande. Armbandet vibrerade tre gånger innan det slutade av sig själv.

En fiffig funktion som jag uppskattade mycket var ”Hitta bandet” som gör att bandet börjar vibrera så du lättare ska kunna hitta det.

Dela med dig

Något som Honor marknadsför när det gäller klockan är att det ska vara lätt att dela sina resultat på sociala medier. Det går att dela på Wechat, Facebook, Whatsapp, Line, Twitter och VK. Tjänsten funkar och det går att lägga till både bilder och dekaler på bilderna på exempelvis Facebook men jag skulle vilja säga att den är långt ifrån så interaktiv som företaget vill ge sken av i sin reklamfilm för produkten.

Ett av världens mest populära operativsystem fyller år, och 99mac säger grattis på födelsedagen med en video som får minnena att väckas till liv.

Apple har öppnat portarna till sin nätbutik, och de produkter som visades tidigare i veckan går nu att beställa.

Twitter överväger att börja ta betalt för vissa premiumfunktioner, bland annat kraftigare analysverktyg och mer detaljerade notiser.

Första avsnittet i dokumentärserien om punkbandet Green Day ligger nu uppe på Spotify.

Nu går det att reagera på meddelanden även i Messenger. Det går även att pinga folk i konversationer i chattklienten.

Toshiba visar nya produkter, som inkluderar bland annat en 2-i-1-enhet med stöd för pennor och diverse tillbehör. Målgruppen är företag, men även konsumenter hoppas Toshiba kunna tjusa med de nya datorerna.