Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Modulera mera med Moto Z Play

Lenovos mobilfamilj Moto Z bestyckas med diverse nya "moddar", där en kameramodul från Hasselblad är den solklara fanbäraren.

Under sin pressvisning på #IFA i Berlin visade #Lenovo upp sin nya mobiltelefon Moto Z Play, som liksom den befintliga Moto Z satsar på utbytbara moduler för telefonens baksida.

Moto Z Play ska locka användare med ett stort batteri som enligt Lenovo erbjuder upp till 50 timmars batteritid. Bildskärmen är 1080p AMOLED-skärm på 5,5 tum. I telefonen hittas också en Snapdragon 625-processor och en kamera på 16 megapixel.

Men det som gör att Moto Z Play sticker ut från mängden är givetvis möjligheten att utöka funktionaliteten med hjälp av olika moduler. Lenovo visade under kvällen upp tre nya moduler som också kommer att fungera med Moto Z efter en systemuppdatering som utlovas under torsdagen.

Först ut är modulen Moto Insta-Share som förvandlar mobilen till en liten portabel projektor. Modulen kan projicera en bildyta på maximalt 70 tum med upplösningen 854x480 pixlar. Själva projektorn har en ljusstyrka på 50 ANSI lumen. Modulen innehåller dessutom ett inbyggt batteri som ger upp till en timmes extra projektortid.

En annan modul heter Soundboost och är en högtalare utvecklad i samarbete med JBL/Harman. Högtalarmodulen har också ett inbyggt stöd så att telefonen kan ställas upp, samt ett inbyggt batteri som ger tio timmar speltid utan att snylta på telefonens eget batteri.

Mest spännande är nog ändå den nya kameramodulen True Zoom som Lenovo utvecklat i samarbete med den svenska kameratillverkaren Hasselblad. Modulen erbjuder 10X optisk zoom, och kan spara fotografier i RAW-formatet. Hasselblad-modden har också en inbyggd Xenon-blixt.

Moto Z Play börjar säljas i september och kommer att kosta 499 euro eller cirka 4 700 kronor. Hasselblad True Zoom får ett pris på 299 euro eller cirka 2 800 kronor.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.