Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

1000 nya Apple-jobb på Irland

Nu står det klart att Apple tillåts expandera sin verksamhet i Cork, Irland. Expansionen beräknas skapa 1000 nya jobb i landet.

Apple hade planer på att utöka sin verksamhet i Cork på Irland redan i juni i år, men planerna senarelades av en överklagan som de boende i området lämnade in, rapporterar tidningen Irish Independent.

Apple planerar att bygga ett fyravåningskontor och tillhörande garage med plats för 752 bilar. Expansionen skulle innebära 1000 nya jobb hos #Apple och 200 nya jobb under själva byggnationen. I och med detta skulle antalet Apple-anställda i Cork uppgå till 6000.

Nu väntas den nya byggnaden istället blir klar i början av nästa år. I överklagan anges ett mindre grönområde nära huset samt ökad insyn för de som bor nära kontorskomplexet som några av problemen med den nya expansionen.

Apple växer så det knakar

Tidigare i somras skrev 99Mac om bygglovet som tillslut godkändes för Apples planerade irländska datacenter. Datacentret kommer att vara beläget strax utanför staden Athenry. Apple planerar också att bygga ett datacenter i Danmark. För cirka två veckor sedan rapporterade 9to5Mac att Apple även planerar att utöka sin verksamhet i den amerikanska staden Seattle.

I veckan har också Apple lagt upp en rad nya tjänster på sin webbplats för jobb i Sverige. Majoriteterna av tjänsterna som ligger ute riktar sig mot företag. Exempelvis söker Apple personer som kan vara företagsansvarig, chef för företagskunder, och specialist på företagskunder.

I maj i år skrev 99Mac om Apples nya flaggskeppsbutik i San Francisco. Butiken lanserade ett nytt koncept som heter The Boardroom, där butikens företagsförsäljare kan ge handfasta tips och utbilda entreprenörer, utvecklare och mindre och större företagskunder.

Vi har tidigare uppmärksammat planerna på att bygga en Apple Store i Kungsträdgården och det är nog inte helt långsökt att tänka att den nya butiken kommer att inkludera konceptet The Boardroom i sin verksamhet.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.