Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Svenskt verktyg mäter IOS-prestanda

Nenamark 3 ska på ett bättre sätt mäta prestandan hos moderna enheter, och bakom verktyget ligger en svensk utvecklare.

Den svenska utvecklingsstudion Nena har lansert ett verktyg för prestandamätning, optimerat för moderna enheter. Verktyget som heter Nenamark 3 finns tillgängligt nu för IOS, och fler plattformar såsom Android, Mac och Windows följer inom kort.

Till skillnad från de flesta andra prestandamätningar utgår Nenamark inte från en statisk 3d-scen och mäter hur snabbt enheten klarar av att rendera den. Istället utgår verktyget från en uppdateringsfrekvens på 60 bilder i sekunden, något som många spel idag designas utifrån. Nenamark 3 mäter en dynamisk miljö som blir gradvis mer och mer komplex, tills enheten inte längre klarar av att bibehålla 60 bilder per sekund.

Resultatet presenteras sedan efter hur många "nivåer" av komplexitet enheten klarade. Den första nivån är 1-1, andra 1-2 och så vidare till nästa miljö som börjar på 2-1. Mättningarna kan sedan delas till Nenas webbplats, där alla kan ta del av testresultaten. 99mac har testat på några enheter och fått följande resultat:

Enhet

Värde

Iphone 6S Plus

4-3

Iphone 6S 

4-3

Ipad Pro 12,9 tum

4-3

Ipad Pro 9,7 tum

4-1

Har du själv testat Nenamark 3, och får du några överraskande resultat?

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.