Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Instagram inför funktionen Stories

Nu introducerar Instagram den nya funktion Stories som är nästan identisk med Snapchat Stories. Användare kan samla ihop bilder under dagen till ett bildspel tillgängligt under endast 24 timmar efter publiceringen.

Under tisdagen annonserade #Instagram på sin blogg den nya funktion #Stories. Funktionen låter dig dela ett bildspel med bilder och videos som du tar under dagen. Bildspelet ligger uppe under en tidsbegränsad period efter att du har publicerat det. Detta är enligt Instagram ett hjälpmedel för att inte dela alldeles för många inlägg på en och samma gång. Instagram skriver:

"Istället kan du dela så mycket du vill under dagen som går – med så mycket kreativitet som du önskar. Du kan väcka historier till liv på nya sätt med text och målarverktyg. Fotografierna och videorna försvinner efter 24 timmar och kommer inte dyka upp på din vägg."

Instagram Stories har flertalet likheter med Snapchat Stories, till och med namnet är samma. Instagram nämner inte själva likheterna, men när företagets vd Kevin Systrom fick frågan från TechCrunch svarade han:

– Snapchat förtjänar allt beröm. […] Det här handlar inte huvudsakligen om att uppfinna något nytt. Det här handlar om format och hur du tar det till en plattform och sätter din egen prägel på det.

Stories kommer att följa dina övriga sekretessinställningar så om det bara är dina följare som kan se dina vanligt delade inlägg är det bara de som också kommer att kunna se bildspelen. Om det är någon av dina följare som du inte vill ska kunna se bildspelet kommer detta också gå att ställa in.

Till skillnad från vanligt delat innehåll kommer det inte gå att gilla bildspelen eller skriva öppna kommentarer. Istället kan du skicka privata meddelanden till användaren som delade bildspelet.

Instagram Stories kommer att rulla ut till användare med både Android och IOS inom de kommande veckorna.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.