Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple rapporterar minskad Iphone-försäljning

Apples Iphone-försäljning minskade för andra kvartalet i rad, men inte så mycket som väntat.

Under tisdagskvällen rapporterade Apple resultaten för deras tredje kvartal 2016 som motsvarar kalendermånaderna april, maj och juni. Under perioden har företagets nyheter i produktsortimentet varit Iphone SE, en mindre Ipad Pro och den bärbara datorn Macbook.

Omsättningen uppgick under perioden till drygt 42 miljarder dollar, vilket är motsvarande 364 miljarder kronor. Det ligger i linje med vad analytiker förväntat sig. Av Apples intäkter utgör Iphone cirka två tredjedelar och för andra kvartalet i rad minskar den försäljningen. Under den här perioden har den minskat med 15 procent när det gäller antal sålda enheter.

Något som däremot vänt uppåt under det här kvartalet är intäkterna från Ipad-försäljningen där Apple rapporterar en ökning med 7 procent. Apple rapporterar också en ökning av intäkter från kategorin de kallar för tjänster, den inkluderar bland annat avgifter för Icloud-lagringsutrymme, försäljning i deras digitala butiker som App Store, Apple Music och Apple Pay. Intäkterna har ökat med 19 procent.

Apples vd Tim Cook säger att kvartalet visade på starkare kundefterfrågan och affärsresultat än vad de väntade sig i början av kvartalet.

"Vi hade en mycket framgångsrik lansering av Iphone SE och vi är glada över kundernas och utvecklarnas respons på mjukvara och tjänster som vi förhandsvisade under WWDC i juni."

Apples vinst minskade med 27 procent, men uppgick till 7,8 miljarder dollar, vilket motsvarar 68 miljarder kronor.

Inför nästa #kvartalsrapport (Q4 2016) ger Apple följande riktlinjer:

  • Intäkter på mellan 45,5 och 47,5 miljarder dollar.

  • Bruttomarginal på mellan 37,5 och 38 procent.

  • Rörelsekostnader på mellan 6,05 och 6,15 miljarder dollar.

  • Övriga inkomster/utgifter på 350 miljoner dollar.

  • Skattesats på 25,5 procent.

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.