Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Kickstarter

Lightpack 2 är en ljusshow till din tv

Kickstarter-projektet Lightpack 2 gör tv-tittandet till en mer färgstark upplevelse tack vare en remsa av LED-lampor och fristående blinkande block.

Lightpack är ett ljussystem anpassat för datorskärmar som finansierades framgångsrikt via #Kickstarter. Nu har tillverkaren Woodenshark dragit igång en ny Kickstarter-kampanj, denna gång för Lightpack 2.

Till skillnad från sin föregångare är Lightpack 2 anpassat för vardagsrummets tv-apparater. Den består av en HDMI-adapter med fyra anslutningar där utrustning som spelkonsoler och Blu-rayspelare kopplas. På baksidan av tv:n fästs självhäftande LED-remsor som lyser med ljus i olika färger utifrån vad som visas på tv-skärmen.

Vilka färger som ska visar beräknas genom att Lightpack 2 analyserar bildsignalen och delar upp skärmen i olika zoner, och färginformationen i varje zon skickas sedan till olika delar av LED-remsan. Lightpack 2 fungerar med tv oavsett storlek med en upplösning på upp till 1080p.

Som ett extra tillbehör går det också att skaffa fristående lampor som kallas Pixels. Dessa är trådlösa LED-moduler som kan fästas på väggen runt tv:n. Varje Pixel drivs med ett eget uppladdningsbart batteri, som ska räcka i flera veckor.

I paketet ingår också en mobilapp för IOS och Android. Därifrån går det att kontrollera Lightpack 2, och aktivera en särskild funktion som kallas Moodlight. Denna låter Lightpack lysa upp tillvaron när tv:n är avstängd, utifrån ett antal olika teman. En Pixel kan också kopplas till mobilen för att till exempel blinka vid notiser.

Kampanjen efterfrågar 198 000 dollar för att Lightpack 2 ska bli verklighet, motsvarande drygt 1,6 miljoner kronor. Redan har dock drygt 1,4 miljoner samlats in så projektet är på god väg. Den som vill finansiera behöver investera cirka 1 500 kronor för att få ett grundpaket, eller runt 300 kronor för en Pixel.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.