Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft lägger ner Surface 3

Microsoft slutar tillverka surfplattan Surface 3 mot slutet av året, och om någon ersättare kommer är oklart.

#Microsoft lanserade sin första Surface-surfplatta i juni 2012, och sedan dess har familjen vuxit till att innefatta de mer avancerade Surface Pro-modellerna och hybriddatorn Surface Book.

Den tredje versionen av vanliga Surface började säljas i maj 2015, men nu meddelar Microsoft att Surface 3 pensioneras i slutet av året utan att nämna något om en potentiell uppföljare. En talesperson för företaget säger till Extreme Tech:

– Sedan lanseringen av Surface 3 för över ett år sedan har vi sett en stark efterfrågan och kunderna har varit nöjda. Lagret är nu begränsat och vid slutet av december 2016 kommer vi inte längre att tillverka Surface 3-enheter.

Frågan är därmed om Microsoft planerar en Surface 4 eller om de satsar allt på Surface Pro 4 och dess eventuella efterföljare. En faktor som kan spela in är bristen på lämpliga Atom-processorer från Intel, vilka istället satsar på de Core M-processorer som används i Surface Pro och produkter som Apple Macbook.

Enligt rykten som rapporteras av Zdnet planerar dock Microsoft en serie nya Surface-produkter under våren 2017 tillsammans med en ny version av operativsystemet Windows 10. Om vi då får se Surface 4, Surface Pro 5, Surface Book 2 eller alla av dessa är än så länge en öppen fråga.

Läs mer:

Lyssna på avsnitt 130 av 99mac:s poddradio, som handlar om Microsoft Surface och Apple Ipad.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.