Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Mörkt läge funnet i IOS 10

Efter att ha installerat betaversionen av IOS 10 visas enhetens lagringsutrymme på ett annat sätt, och spår av ett dolt mörkerläge ha hittats.

Den första betaversionen av IOS 10 finns tillgängligt för utvecklare, och därmed börjar också rapporter om detaeljer dyka upp som Apple själva inte presenterade i sin keynote.

En sådan förändring skänker hopp åt alla de som har enheter med ont om lagringsutrymme. En användare på forumet Reddit rapporterar att mängden tillgängligt lagringsutrymme ökat efter installation av betaversionen av IOS 10.

Den angivna lagringskapaciteten ökade från 113 gigabyte med IOS 9.3.1 till drygt 121 gigabyte med #IOS 10 - en ökning med cirka 8 procent. Detta kan dock förklaras med att Apple använder en ny metod för att räkna ut lagringsminnet. Om ett gigabyte motsvaras av 1000^3 byte istället för 1024^3 byte ger det motsvarande skillnad i lagringsutrymmet. Mängden tillgängligt minne är dock detsamma.

Mörkt läge

En potentiellt sett mer intressant nyhet är ett gömt mörkt läge för IOS som användaren Andrew Wiik rapporterar via Twitter.

Inför WWDC gick rykten att IOS 10 skulle få just ett mörkt läge, baserat på att de officiella WWDC-apparnas utseende. Under sin keynote visade Apple upp ett mörkt tema till TV OS, men nämnde inget om det för IOS.

I betaversionen av IOS 10 är dock det mörka läget dolt, och går bara att hitta via Xcode. Det är därför möjligt att Apple kommer att aktivera läget i en senare betaversion av systemet.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.