Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple ställer högre säkerhetskrav på apputvecklare

Från och med nästa år kommer Apple kräva att utvecklare använder ATS i sina appar. Detta för att öka säkerheten för användare och skydda deras information.

ATS, eller App Transport Security, är en säkerhetsfunktion som introducerades för appar i IOS 9 och tvingar dessa att koppla upp sig till webbtjänster genom en säker uppkoppling. #Apple meddelar under årets WWDC-konferens att det kommer bli obligatoriskt för utvecklare att implementera detta från och med nästa år.

Mer konkret innebär denna ändring att den data som skickas gör det över HTTPS istället för HTTP. Detta innebär en stor förbättring när det kommer till säkerheten då datan krypteras och skickas över en säker uppkoppling.

ATS är aktiverat som standard i IOS 9, men utvecklare kan stänga av funktionen. Detta kommer alltså inte längre vara ett val, då Apple från och med 1 januari 2017 kommer kräva att alla appar som läggs upp på App Store använder sig av ATS.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.