Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Mac OS Sierra slopar stöd för äldre Macar

Apples nya operativsystem Mac OS Sierra tillför många nyheter och ett nytt namn, men med nyheterna offras också stöd för en del äldre datormodeller.

Under gårdagens WWDC-event presenterade Apple till slut den nya versionen av operativsystemet som tidigare gått under namnet OS X. Numera används istället det nostalgidoftande namnet Mac OS, och versionsnamnet som ska särskilja systemet från efterkommande versioner blev Sierra. Du kan läsa mer om nyheterna i vår nyhet från gårdagen.

Den första testversionen av #Mac OS Sierra finns redan nu att ladda ner för registrerade utvecklare, och något som har framkommit är att det nya systemet slopar stöd vissa äldre datormodeller. Den hårdvara som krävs för att kunna köra Mac OS Sierra är som följer:

  • MacBook (sent 2009 och framåt)

  • Imac (sent 2009 och framåt)

  • Macbook Air (2010 och framåt)

  • Macbook Pro (2010 och framåt)

  • Mac Mini (2010 och framåt)

  • Mac Pro (2010 och framåt)

De slopade modellerna som stöddes av OS X El Capitan är datorer från 2007, 2008 och 2009. Detta är första gången sedan 2012 som ett ny version av operativsystemet skippar stöd för äldre hårdvara. Dock ska det tilläggas att äldre datorer som kunde köra OS X El Capitan saknade vissa delar av funktionsutbudet, bland annat Metal-ramverket, Airdrop och Continuity.

Äldre datorer med OS X El Capitan installerat kommer dock att fortsatt få säkerhetsuppdateringar under några år till.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.