Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Motorolas nya mobiler saknar hörlurskontakt

Motorolas nya flaggskeppsmobiler heter Moto Z och Moto Z Force, två riktigt tunna enheter som saknar hörlurskontakt.

Lenovo-ägda #Motorola lanserar nya mobila flaggskepp i form av Moto Z och den kraftfullare Moto Z Force. Den här gången handlar det om ultratunna telefoner med stöd för "moduler" som kan utöka enhetens funktionalitet samt en avsaknad av hörslurskontakt.

Med en tjocklek på bara 5,19 respektive 6,99 millimeter är de båda Moto Z-modellerna ordentligt tunna, något som bland annat möjliggörs genom att hörslurskontakten på 3,5 millimeter tagits bort. För att koppla in ett par vanliga hörlurar krävs därmed den medföljande adaptern från USB Type-C.

Med Moto Z-mobilerna tar också Motorola idén om att skräddarsy enheterna till nästa nivå med hjälp av en serie tillbehör som kallas Moto Mods. Både Moto Z och Moto Z Force har en magnetisk anslutning på baksidan som tillbehören kan fästas på. Bland presenterade tillbehör märks bland annat ett batteripack, en högtalare och en liten mobil projektor. Motorola lovar också att tillbehören kommer att vara kompatibla även med nästa års mobiler.

Internt innehåller de nya telefonerna vad man kan förvänta sig. Processorn är en fyrkärnig Snapdragon 820 från Qualcomm med en hastighet på upp till 2,2 GHz och primärminne på fyra gigabyte. Båda modellerna har en bildskärm på 5,5 tum och upplösningen 2560 x 1440 pixel och en framåtriktad kamera på fem megapixel.

Moto Z har också en 13 megapixel kamera på baksidan, medan Moto Z Force erbjuder 21 megapixel. Force-modellen erbjuder dessutom ett kraftigare batteri och en bildskärm som ska vara betydligt mer stöttålig.

De nya mobilerna kommer att börja säljas i USA exklusivt via Verizon under sommaren, och olåst från Motorola under hösten. Moto Z kommer också att lanseras internationellt i september, men hur det blir med Moto Z Force är ännu oklart. Priser är inte heller utannonserade ännu.

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.