Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apple jobbar på konkurrent till Amazon Echo och Google Home

Google Home blev populärt under årets I/O-konferens, och rykten påstår nu att Apple aktivt jobbar på en konkurrent för det smarta hemmet.

Amazon har redan lanserat ett system för det smarta hemmet, kallad Amazon Echo. Google har sedan tidigare investerat i det smarta hemmet, bland annat genom uppköpet av Nest, och under årets #Google I/O-konferens presenterade de produkten Home som låter dig styra prylar i ditt digitala hem med hjälp av rösten. Google Home backas av den nya virtuella assistenten Google Assistant.

Apple har varit tysta på den här fronten, men nu rapporterar The Information (betalvägg) att Apple jobbar på en direkt konkurrent till både Amazon Echo och Google Home. Enligt uppgifterna ska detta vara en enhet som är utrustad med mikrofon och högtalare som låter dig kontrollera hemmet med rösten och få nyhetsrubriker upplästa via högtalaren.

Apple uppges ha inlett arbetet på denna produkt redan före Amazon Echo lanserades under 2015. Med produkter för det smarta hemmet som stöder Apples ramverk #Homekit ska användare kunna styra hemmet med hjälp av sin Iphone, Ipad eller Apple Watch. De funktioner i hemmet som skulle kunna styras inkluderar bland annat termostater, belysning, lås och olika typer av sensorer.

Det som gör detta extra intressant är att Apple nyligen öppnade upp utvecklargränssnittet för röststyrningstjänsten #Siri. Detta gör det möjligt för externa utvecklare att bygga in stöd för Siri i sina egna appar och tjänster. Kreativa utvecklare kan då expandera möjligheterna för vad Apples smarta hemmet-system bortom vad Apple själva är kapabla till.

Informationen anger dock ingen tidslinje för när Apples smarta hemmet-produkt kan tänkas nå marknaden. Vad som är klart är att det kommer att bli en konkurrensutsatt marknad där flera stora aktörer slåss om att bli navet i ditt digitala hem.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.