Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Macbook Pro med virtuella tangenter och Touch ID på gång

Nya Macbook Pro får en liten OLED-skärm för virtuella funktionstangenter och Touch ID, men kommer inte förrän mot slutet av året enligt nya uppgifter.

Välkände analytikern #Ming-Chi Kuo på KGI Securities är tillbaka med nya förutsägelser om Apples produktplaner, den här gången om en uppdaterad version av #Macbook Pro. Nya modeller av Apples bärbara flaggskeppsdator är enligt tidigare rykten på gång till årets andra kvartal och skulle kunna visas upp under WWDC i juni. Enligt Kuo kommer dock inte de nya modellerna att introduceras förrän årets fjärde kvartal, rapporterar 9to5mac.

Den nya rapporten bjuder på fler detaljer om vad vi kan förvänta oss när det gäller hårdvaran, och enligt Kuo är det fråga om "den mest omfattande uppgraderingen någonsin av Apple". De nya datorerna blir inte bara tunnare än de nuvarande modellerna, utan får också nya anslutningar av typen USB Type-C med stöd för Thunderbolt 3. Liksom tidigare kommer två modeller av datorn med bildskärmar på 13 och 15 tum.

Macbook Pro uppges också bli den första Mac-datorn utrustad med fingeravtrycksläsaren Touch ID, och får en ny tryckkänslig liten OLED-skärm i form av en rad ovanför tangentbordet. Denna ska fungera som virtuella funktionstangenter, och gissningsvis även erbjuda annan funktionalitet. I övrigt ska tangentbordetvara av samma typ som nya Macbook med den så kallade fjärilsmekanismen.

Utöver nya Macbook Pro skriver Kuo också att Macbook 12-tum får ett större syskon i form av en 13-tumsvariant. Detta är något förvånande då skillnaden i skärmstorlek är relativt liten, och Kuos rapport säger inget om huruvida det även är annat som skiljer de båda varianterna. Macbook Air kommer också att finnas kvar i Apples sortiment som ett billigare alternativ än de mer moderna Macbook och Macbook Pro.

Ming-Chi Kuo har flera gånger tidigare visat sig ha pålitlig information gällande Apples lanseringar. Om dessa nya uppgifter stämmer och Apple inte släpper nya Macbook Pro förrän årets fjärde kvartal skulle det dock innebära ovanligt lång tid mellan uppgraderingarna. Senaste modellen av Macbook Pro 13 tum lanserades i maj förra året, och 15-tumsmodellen kom i maj.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.