Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple Pencil kan få stöd för Magic Trackpad

I ett registrerat Apple-patent går det att utläsa att en framtida Apple Pencil skulle kunna agera joystick och fungera tillsammans med styrplattan Magic Trackpad.

#Apples Pencil lanserades som ett tillbehör till Ipad Pro 12,9-tum och sedan dess har den även kunnat komplettera 9,7-tumsmodellen. Apple vill inte vila på gamla lagrar utan jobbar redan på nästa generations penna, en version som kan komma att fungera tillsammans med nästa generations Magic Trackpad.

Ett patent som registrerades hos det amerikanska patentverket redan 2014 har granskats hos Patently Apple. I deras artikel kan man tydligt se hur pennan ska kunna användas för att rita på styrplattan #Magic Trackpad. Utöver detta ska även rörelser i luften kunna registreras, vilket skulle kunna användas för att navigera gränssnitt med gester.

En annan intressant detalj som beskrivs i patentet är att pennan ska kunna användas som en joystick, eller styrspak, för spel. Detta ska uppnås genom att integrera den med gyroskop på tre och sex axlar, dock framkommer det inte om dessa gyroskop integreras i pennan eller får kompletteras som ytterligare tillbehör.

Vidare funktioner som beskrivs i patentet inkluderar möjligheten att använda pennan och Magic Trackpad som instrument i Garageband. Ett användarscenario låter användaren knacka pennan på styrplattan för att slå på trummor i Garageband. En annan tillämpning låter användaren slå på en gonggong enligt samma princip.

Eftersom detta inte är ett nytt patent finns det inget som garanterar att Apple kommer att använda konceptet i faktiska produkter. Möjligheterna låter lovande, så det återstår helt enkelt att se när nästa generations penna och Magic Trackpad lanseras.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.