Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google I/O 2016

Google Assistant tar röststyrning till nästa nivå

Google storsatsar på röststyrning, och presenterar den digitala assistenten Google Assistant, som utlovar en mer effektiv och hjälpsam personlig sökmotor.

Just nu pågår Googles årliga utvecklarkonferens #Google I/O, som traditionsenligt inleddes med en keynote som presenterades av företagets vd Sundar Pichai. En stor skara hade samlats kring amfiteatern utanför Googleplex – sittplatserna fylldes snabbt och övriga fick sätta sig på den stora gräsmattan ovanför arenan.

Pichai inledde sin presentation med att säga att vi lever i spännande tider. Över 3 miljarder människor ansluter nu till internet från mobila enheter, och en nyckelfunktion för Google är givetvis sökning.

Sökning idag genererar inte bara en lista av blå klickbara länkar, utan är enligt Pichai en rikare upplevelse där resultat kan visas i form av bilder, musik och annat. Google arbetar ständigt på att utveckla sökning till att vara mer hjälpsam för användare. En viktig faktor i detta är datorernas förståelse för naturligt språk, och förmågan att förstå användares frågor via röst. Pichai säger:

– För tio år sedan kunde vi automatiskt översätta mellan två språk. Idag är det över hundra, och Google översätter över 140 miljarder ord varje dag. Jag tror att vi är vid en brytpunkt och att vi kommer att ta ett stort hopp framåt under de närmaste tio åren.

Kärnan i de flesta av Googles nyheter idag bygger just på röststyrning, och Sundar Pichai visade inledningsvis upp en ny och förbättrad version av Androids röststyrning Google Nu. Den kallas Google Assistant och ska möjliggöra ett betydligt mer naturligt samtal mellan användare och maskin än tidigare. Google Assistant kan komma ihåg kontexten i samtal, så som namn och platser som det nyligen pratats om. Genom att fota ett känt byggnadsverk kan Google Assistant känna igen den och berätta vad det är för något, samt svara på frågor av typen "hur gammal är den här byggnaden".

Google Assistant kan också – med tillåtelse – lära sig mer om användarens specifika situation, och enligt Pichai blir det som "ens eget personliga Google". Den nya röstassistenten är också konstruerad för att fungera sömlöst mellan flera olika enheter, både i mobiltelefonen, hemmet och i bilen.

Ska bli ännu bättre

Allt det här är exempel på vad Google Assistant kan göra redan i år, men Sundar Pichai sade också att Google satsar på att göra tekniken ännu mer kapabel i en nära framtid. Ett scenario som presenterades är en familj som helt via röststyrning bad assistenten att ta fram några förslag på filmer att se på bio, baserat på användarens smak. Därefter kunde urvalet anpassas till att passa hela familjen, och Google Assistant kunde därefter boka fyra biljetter. Den här typen av helhetsupplevelse är vart Google vill ta sin röststyrning, enligt Sundar Pichai.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.