Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: TSMC testproducerar redan Apple A11

Apples nuvarande värstingkrets A9X byggs med en tillverkningsprocess på 16 nanometer, men tester med 10 nanometer verkar vara på gång.

Apple designar sina egna kretsuppsättningar för mobila produkter som telefoner och plattor, där den nuvarande värstingkretsen heter A9X. Denna tillverkas på 16 nanometers tillverkningsprocess hos företaget TSMC. Den krympta tillverkningsprocessen gjorde det möjligt att klämma in betydligt fler transistorer, och därmed funktioner och prestanda, på samma yta.

Det går dock inte att vila på gamla lagrar och rykten vill göra gällande att TSMC redan har börjat producera testexemplar av den kommande kretsuppsättningen A11 på en ytterligare krympt tillverkningsprocess, närmare bestämt 10 nanometer. Enligt uppgifterna ska kretsarna kunna massproduceras under andra kvartalet 2017, något som skulle innebära att de blir tillgängliga när produktionen av nästa års Iphone-modeller inleds.

Med en krympt tillverkningsprocess kan Apple välja att klämma in fler funktioner och bättre prestanda, eller hålla sig relativt nära nuvarande prestandanivåer men krympa storlek och energikonsumtion. Sannolikt blir det en blandning mellan de två lösningarna, där den vanliga A11-designen fokuserar mer på energieffektivitet och den ofrånkomliga A11X lär fokusera på rå prestanda.

Apple tenderar att använda flera företag för tillverkningen av de egna kretsarna. TSMC och Samsung är de stora leverantörerna, och om uppgifterna i dessa rykten stämmer är det TSMC som står för lejonparten av produktionen denna gång. Men innan A11 letar sig ut i Apples produktutbud får vi glädja oss åt höstens Iphone 7-lansering där A10 lär introduceras, sannolikt byggd på samma 16 nanometers tillverkningsprocess som dagens kretsar.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.