Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Moog släpper klassisk synthesizer för IOS

Syntföretaget Moog släpper en av sina mest kända synthesizers i en betydligt billigare IOS-version.

För fans av elektronisk musik väcker förmodligen namnet Moog vördnad och respekt. Robert Moog skapade den klassiska analoga synthesizern, och instrumenten skapade av hans företag har använts av alla möjliga artister från The Beatles, Stevie Wonder, Abba och Pink Floyd till Yes, Kraftwerk och Jean-Jacques Perrey.

Nu har Moog släppt en fullfjädrad IOS-version av den kända synten Model 15, som fortfarande säljs i en nyutgåva och kostar 10 000 dollar, motsvarande drygt 80 000 kronor. IOS-versionen är betydligt billigare och kostar endast 319 kronor. Ändå återskapar appen den fysiska föregångarens alla funktioner och distinka ljudmöjligheter. Gränssnittet är skeumorfiskt utformat med knappar, reglage och sladdar som kopplas genom att trycka och dra.

Moog Model 15 fungerar på Iphone 5S eller senare samt Ipad Air eller senare, och kräver IOS 9.3. Det går också att utöka syntens funktioner med några köp inuti appen.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.