Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tidal och Kanye West stäms av fan

Ett av Kanye Wests fans anser att han blivit lurad att skaffa en prenumeration på musiktjänsten Tidal, och stämmer nu hiphop-artisten för sina uttalanden.

Den kände hiphop-artisten Kanye West stäms av ett av sina fans, som hävdar att han lurats av West att skaffa en prenumeration på musiktjänsten #Tidal, rapporterar Bloomberg.

Det var i februari som Kanye West via Twitter lovade att hans senaste album The Life of Pablo enbart skulle finnas tillgänglig på Tidal och ingen annanstans. Bara några veckor senare släpptes albumet dock på andra tjänster så som Apple Music och Spotify samt till direktförsäljning på Wests egen webbplats.

Enligt stämningen lockade Wests uttalanden miljontals människor till Tidal just för att kunna lyssna på artistens album. En av dem var Justin Baker-Rhett, som nu står bakom stämningen och kräver att Tidal ska radera all information de samlat in om användare som skrivit upp sig för tjänsten på grund av Wests nya album.

Bland information som Tidal fått på grund av detta nämns upp till två miljoner nya användares kreditkortsuppgifter och deras musiksmak. Värdet av nya prenumeranter och deras personliga information kan uppgå till 84 miljoner dollar, eller 681 miljoner kronor, enligt beräkningar i stämningsansökan.

Tidal själva har uppgett att albumet strömmades mer än 250 miljoner gånger under de första tio dagarna. Baker-Rhetts advokat Jay Edelson skriver i ett uttalande:

– Vi stöttar till fullo artisters rätt att uttrycka sig själva fritt och kreativt, men kreativ frihet är inte en licens för att lura allmänheten. Vi tror att vi kan visa inför en jury att mr West och Tidal lurade miljoner människor att prenumerera på deras tjänster, och att de i slutändan måste hållas ansvariga för vad de gjort.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.