Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Guide: Så strömmar du PS4-spel till din Mac

99mac går igenom hur du aktiverar den nya funktionen fjärrspel så att du kan strömma PS4-spel till din Mac och spela direkt på datorn, från jobbet eller hemma.

Efter den senaste systemuppdateringen för Sonys spelkonsol Playstation 4 kan du nu strömma dina PS4-spel till en pc eller Mac, och spela direkt från datorn. Detta kan vara väldigt smidigt om vardagsrummets tv blir upptagen, eller om du bara vill spela lite spel på jobbet (under lunchen). Att ställa in allting är väldigt enkelt.

Du behöver:

  • En Playstation 4

  • En Mac med OS X 10.10 eller senare, minst 2 GB primärminne och i5-processor på 2,4 GHz eller senare

  • PS4 handkontroll ansluten med USB-kabel

  • Sony Entertainment Network-konto

  • Internetanslutning på minst 5 Mbps, men helst 12 Mbps eller snabbare

1. Installera appen PS4-fjärrspel

Appen laddas hem från Sony och installeras på din Mac.

2. Ställ in ditt PS4-system

För att fjärrspel ska fungera krävs att systemet på ditt Playstation 4 uppdaterats till version 3.50. Detta görs i konsolens inställningar genom att välja Uppdatering av systemprogramvara.

Efter uppdateringen, se till att funktionen fjärrspel är aktiverad. Detta görs i Inställningar > Inställningar för anslutning till fjärrspel. Kryssa i rutan där.

Dessutom måste konsolen anges som ditt primära PS4-system. Även detta görs i inställningarna, men under Playstation Network/Kontohantering. Välj Aktivera som ditt primära PS4-system om det inte redan är det.

Tänk på:

För att komma åt ditt PS4 från datorn måste konsolen vara igång, eller i viloläge. För att kunna starta fjärrspel från viloläge måste det också ställas in i konsolens inställningar. Gå in i Energispararinställningar > Ställ in funktioner som är tillgängliga i viloläge. Se till att både Fortsätt vara ansluten till internet och Aktivera start av PS4-systemet från nätverket är förkryssade.

3. Kör igång

För att fjärrspel ska fungera måste du vara inloggad på ditt Sony-konto både på ditt Playstation och i appen på din Mac.

Anslut PS4-handkontrollen med USB-kabeln till din Mac (trådlöst fungerar inte) och starta appen PS4-fjärrspel. Tryck på Starta och logga in på Sony-kontot om det inte redan är gjort. Nu söker appen efter ditt Playstation 4 över internet.

När de båda enheterna hittat varandra strömmas ditt PS4 till datorn i ett eget fönster. Precis som vid skärmdelning till en annan Mac går det att förstora fönstret till helskärm. Upplösningen är dock begränsad till 720p.

4. Spela

Att navigera och spela fungerar precis likadant som på Playstation 4, med handkontrollen. När du är färdig är det bara att stänga ned konsolen med PS4-knappen som vanligt. Tänk på att sätta konsolen i vila och inte stänga av den helt om du planerar att spela vidare senare.

Det går lika bra att spela på din Mac hemma i samma rum eller från en helt annan plats, till exempel från jobbet. All kommunikation mellan enheterna sker över internet.

Problem?

Om du har problem att ansluta, eller spelet inte flyter som det ska beror det förmodligen på internetanslutningen. Ju snabbare anslutning, desto bättre. Den som har möjlighet bör också ansluta både PS4 och den berörda datorn med Ethernet istället för Wifi för bästa resutat.

För att få det hela att flyta bättre går det också att ställa ned uppateringsfrekvensen av bilder och upplösningen i appens inställningar på Mac. Du kommer åt inställningarna när appen inte är ansluten till PS4.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.