Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Svenska spelutvecklare visar upp sig

Ett tiotal svenska spelprojekt visas upp under Press Day Stockholm, och 99mac tittar förbi i jakten på nya spel att se fram emot.

Sverige är ett av de ledande länderna när det kommer till spelutveckling. Det märks inte bara på jättar som King och Dice, utan kanske ännu mer intressant är de många mindre utvecklare som skapar sina drömprojekt.

Under gårdagen visade ett tiotal utvecklare upp sina produkter i vid eventet Press Day Stockholm, varav de flesta är på gång att släppas under året. 99mac tittade förbi för att hitta nya favoriter att se fram emot. Här är några spännande projekt som vi fastnade för.

Hypnopolis är i ett tidigt utvecklingsstadium och är mer ett teknikdemo än ett färdigt spel. Redan är det dock mycket intressant med sin automatiskt genererade stad av byggnader och kanaler som ska utforskas. Utvecklaren Jonathan Hise Kaldma skriver Hypnopolis i Swift, och har sedan tidigare gjort flera IOS-spel.

Twofold Inc. är däremot redan färdigt och finns sedan januari att ladda hem till IOS och Android. Bakom detta sinnrika pusselspel står Grapefrukt Games som tidigare gjort succén Rymdkapsel. 99mac har tidigare intervjuat studions Martin Jonasson om det spelet.

En annan kändis inom spelvärlden är Victor Leijonhufvud som har en bakgrund som speljournalist på bland annat Sveriges Radio. Han leder nu en egen studio under namnet Lionbite Games, och passar på att visa upp Rain of Reflections, ett stämningsfullt äventyrsspel i cyberpunkmiljö.

Vackra miljöer är annars något det finns gott om i Pavilion, ett pusselspel som verkar som klippt och skuret för tryckskärmen på en Ipad. Genom att tända och släcka lampor, och andra reglage, gäller det att navigera spelets huvudperson genom ett suggestivt drömlandskap. Bakom spelet står Rickard Westman och Henrik Flink under namnet Visiontrick Media. Senar i år släpps spelet för PC, Playstation 4 och PS Vita men även en IOS-version finns i åtanke enligt utvecklarna.

Slutligen ser vi fram emot spelet Kathy Rain, ett peka och klicka-spel med den rätta pixelgrafiken och en handling som drivs av dialog och pussel. Spelet är på väg till Windows, Mac och Linux under 2016.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.