Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

test

Bada med Apple Watch

Catalyst är ett vattentätt fodral för Apple Watch som dykt upp i testlabbet, och 99mac tar tillbehöret på en blöt testrunda.

Apple Watch har ett visst mått av vattentäthet, och det ska inte vara några problem att ha klockan under träning, i regn och när man tvättar händerna. Att bada med Apple Watch är däremot inte att rekommendera, även om Apples vd Tim Cook innan lanseringen uppgav att han duschade med sin klocka, och den har även överlevt simturer.

För den som ändå tryggt vill kunna bära sin Apple Watch under vatten finns tillbehöret Catalyst, som är ett skyddsfodral av silikon som skyddar klockan och ändå ger tillgång till tryckskärmen och pulsmätaren. Catalyst har en vattenklassning på 5 ATM, vilket betyder att den ska klara ett tryck som motsvarar ett djup på 50 meter.

Tillverkaren skriver på sin webbplats att armbandet skyddar mot regn, stänk, olycksfall ned i vatten, bad, simning och snorkling i grunt vatten. Däremot rekommenderar de att man undviker att exponera klockan för vatten med högt tryck eller hög fart. Bland aktiviteter man bör undvika listas vattenskidor, wakeboarding, surfning, vattenskoter eller bad i bubbelpooler.

I videon ovan tar 99mac en våt testrunda av fodralet, och kontrollerer både om det håller tätt och hur smidigt det är att använda i praktiken. Catalyst levereras med en liten skruvmejsel, och det är en smula pilligt att montera sin klocka. Samtidigt gör fodralet att klockan blir såpass mycket större att användaren troligtvis inte vill ha det på hela tiden.

Fördelar
- Skyddar Apple Watch väl mot vätska
- Hindrar inte klockans funktioner

Nackdelar
- Dyrt
- Krångligt att öppna och försluta

Fakta: Catalyst

Vad är det?
Ett vattentätt armband för Apple Watch
Funktioner
Armband som gör Apple Watch vattentät enligt standarden IP-68. Skyddar klockan mot saltvatten. Alla klockans funktioner fungerar fullt ut med armbandet på (pulsmätning, laddning, mikrofon och högtalare).
I lådan
Armband med silikonöverdrag för Apple Watch-enheten. Liten skruvmejsel och instruktioner för montering.
Pris
779 kronor (Lifestylestore)
Skriven av Ida Blix Jakob Nilsson
Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.