Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Federal lag kan stoppa krav på avkryptering

Lagförslaget i delstaten New York att förbjuda försäljning av krypterade telefoner kan stoppas av en ny federal lag.

Nyligen skrev 99mac om ett lagförslag i den amerikanska delstaten New York där alla mobiltelefoner som säljs skulle behöva gå att avkryptera av tillverkaren. Ett liknande lagförslag är på gång i delstaten Kalifornien. Flera teknikbolag, bland annat Apple och Google, har skrivit direkt till president Barack Obama för att be honom att med federala medel sätta stop för liknande lagar.

Nu kan försöken ge utdelning, i form av en ny proposition som lagts fram i amerikanska senaten. Detta rapporterar The Verge. Lagförslaget kallas ENCRYPT Act of 2016, och är en akronym av Ensuring National Constitutional Rights of Your Private Telecommunications Act. På ren svenska kan det översättas med att "säkra rätten till privat telekommunikation". Om propositionen blir lag skulle den gälla över delstaters egna bestämmelser.

Ett argument för att avkryptering måste vara möjlig är för att underlätta för poliser och andra myndigheter att bekämpa terrorism och andra brott. Argument mot lyfter riskerna för intrång i medborgares privatliv både av staten och andra aktörer. Bland annat Apples vd Tim Cook har tagit tydlig ställning mot krav på avkryptering, och hävdar att det inte är möjligt att skapa "bakdörrar" i systemet som bara kan användas i goda syften.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.