Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Första spelet från Stugan ute för IOS

Det första färdiga spelet från spellägret Stugan i somras finns nu ute för IOS, och är ett snyggt och gåtfullt pusselspel.

Under åtta veckor i somras samlades femton grupper av spelutvecklare ute på den svenska landsbygden för att få sina respektive spel att lyfta i en satsning som kallades Stugan. Bakom projektet stod veteraner inom spelbranschen så som Oskar Burman (Avalanche Studios, Rovio) och Tommy Palm (Resolution Games) som varit inblandade i sucéer som Angry Birds 2 och Candy Crush Saga.

Stugan har fått sitt namn efter det första svenska kommersiella datorspelet, nämligen textäventyret Stugan som utvecklades av bröderna Kimmo och Viggo Eriksson 1977.

Nu har det första färdiga spelet från satsningen släppts, nämligen Prism av Clint Siu. Han utvecklade spelets koncept innan lägret i somras, men använde de åtta veckorna till att omvandla det till en riktig produkt. Prism är ett pusselspel för IOS där det går ut på att undersöka symboler, mönster och färger för att upptäcka hur allting i universum är uppbyggt av små beståndsdelar. Om sina åtta veckor i Sverige säger Clint Siu:

"Stugan var ett fantastiskt spelutvecklings- och sommarläger, som jag kommer att minnas för resten av mitt liv."

Det är också klart att det blir en uppföljning av Stugan denna sommar, och förhoppningsfulla spelutvecklare kan anmäla intresse.

Namn
Prism
Plattform
IOS
Utvecklare
Clint Siu
Version
1.0
Pris
30 kronor
Krav
IOS 6.0 eller senare
Språk
Engelska
Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.