Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple flaggar för minskad Iphone-försäljning

Apples vd Tim Cook säger att försäljningen av Iphone troligtvis kommer att minska nästa kvartal, för första gången sedan produkten lanserades. Även Apples intäkter väntas minska.

Förra kvartalet innebar med knapp marginal ett nytt försäljningsrekord för succéprodukten Iphone, som nu står för 68 procent av Apples intäkter. Men ökningen var ovanligt låg, och Tim Cook flaggade under tisdagens kvartalsrapport för att försäljningen troligtvis kommer att minska nästa kvartal jämfört med året innan. Det skulle i så fall vara den första minskningen över ett år sedan Iphone lanserades 2007.

Den magiska siffran är 61,2 miljoner Iphone-enheter, som Apple sålde under Q2 2015. Framtiden för Iphone bedöms ändå säker. Cook sade att 60 procent av användarna som har en Iphone äldre än Iphone 6 och Iphone 6 Plus ännu inte har uppgraderat till en nyare modell. Den ryktade introduktionen av en ny Iphone med 4-tumsskärm kan också påverka försäljningen positivt.

Apple prognos för nästa kvartal är intäkter på mellan 50 och 53 miljarder dollar, motsvarande mellan 427,8 och 453,5 miljarder kronor. Samma kvartal förra året var intäkterna 58 miljarder dollar eller 496 miljarder kronor. Nästa kvartal beräknas bli det första kvartalet med minskade intäkter på 13 år.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.